– Han viste frem en pistol og ba om å få «diamonds»

Det ble plutselig svært dramatisk da tre ansatte ved Gullgalleriet i Trondheim ble ranet med pistol mandag kveld.

gullsmed

Svein Rune Torsteinson var en av de tre ansatte som mandag ble ranet i gullsmedforretningen i Trondheim. Han opplevde hendelsen som dramatisk siden raneren var bevæpnet.

Foto: METTE VOLLAN / NRK

De tre gullsmedene satt inne på verkstedet og jobbet, da den maskerte raneren tok seg inn i gullsmedforretningen. Daglig leder i Gullgalleriet Svein Rune Torsteinsson var selv til stede da ranet skjedde like før klokka 17.50 mandag ettermiddag.

– Vi måtte følge han ut i butikken, hvor han tok flere brett med diamantringer, ørepynt og halskjeder som han puttet oppi en stor bag. Han var veldig rolig, men bestemt, sier Torsteinsson.

Ba om å få «diamonds»

Det var han og to ansatte som ble truet med pistol i gullsmedforretningen mandag kveld. Den maskerte raneren fikk med seg varer verdt flere hundre tusen kroner. Ingen av dem ble fysisk skadd, men opplevde situasjonen svært skremmende.

– Han viste frem en pistol og ba om å få «diamonds». Vi var nødt til å gjøre det han sa. Det hele opplevdes som veldig traumatisk, forteller gullsmeden.

Torsteinson har drevet med gullsmedbutikk i Trondheim siden 1982. Forretningen vil på tross av den dramatiske hendelsen fortsette å holde åpent i tiden fremover.

– Vi vil jo gå gjennom de sikkerhetssystemene vi har, og samtaler med de ansatte her, før vi gjør en plan for hvordan vi fortsetter videre. Vi skal holde åpent i tiden fremover, og se hvordan det går, sier Torsteinson.

Arbeidsbenk for gullsmedene hos Gullgalleriet

De tre gullsmedene som var på jobb under ranet mandag kveld satt inne på verkstedet og jobbet da raneren kom inn i forretningen.

Foto: Mette Vollan / NRK

Ber om hjelp fra potensielle vitner

Mannen skal være rundt 180 cm høy, med mørk jakke, lue og skjerf, mørkeblå boblejakke, og bukse med blå logo på låret. Han skal være lys i huden og snakke engelsk, ifølge politiet.

– Men selv om mannen snakket gebrokkent engelsk i butikken, så kan vi ikke utelukke at han snakker norsk. Hvis det er vitner som har tips på norsktalende personer, så er vi også interessert i det, sier krimvaktleder ved Trøndelag politidistrikt, Kristian Mørkved til NRK.

Gullsmed i Trondheim ranet av mann med pistol

TRUET MED PISTOL: En mann skal ha truet tre ansatte med pistol ved Gullgalleriet i Trondheim sentrum mandag ettermiddag.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Politiet sier til NRK tirsdag at de fortsatt ønsker bildemateriale fra stedet ved gullsmedforretningen.

– Vi sliter med å få inn videomateriale fra overvåkningskamera både på innsiden og utsiden av gullsmeden. Vi ønsker at folk sender inn bilder og video til oss hvis de har, sier politioverbetjent Marit Johanne By i Trøndelag politidistrikt.

Fortsatt på frifot

Mandag kveld i 1930-tiden stoppet politiet samtlige kjøretøy på vei ut av byen, både i nordgående og sørgående retning. Tirsdag morgen er raneren fortsatt på frifot.

Stopper alle biler ut fra Trondheim

KONTROLLERTE ALLE KJØRETØY PÅ E6: Politiet jakter en bevæpnet raner i Trondheim, som truet tre ansatte i Gullgalleriet med pistol. Mandag kveld i 1930-tiden stoppet politiet samtlige kjøretøy på vei ut av byen, både i nordgående og sørgående retning.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK