NRK Meny
Normal

– Han var en real og beskjeden gutt

Rosenborg ble for alvor kjent som lag da Harald Sunde og avdøde Odd Iversen spilte sammen i Rosenborg. Nå må Sunde ta farvel med sin tidligere lagkamerat.

Created by InfoDispatcher

Odd Iversen og Harald Sunde ble var superduoen for Rosenborg på 60-tallet.

– Det er fryktelig trist. Han går bort altfor tidlig, sier Harald Sunde.

Harald Sunde spilte på midtbanen, Odd Iversen spilte spiss. Sammen ble de superparet som kjempet Rosenborg opp fra 1. divisjon på 60-tallet, og duoen ble fort viktig for klubbens suksess.

Sunde har alltid holdt kontakten med Iversen, og ble overrasket da han hørte nyheten i dag.

– Det var veldig trist å høre. Jeg visste han var dårlig, men de gangene jeg har snakket med han, har han sagt han var i fin form. Han visste kanskje ikke hvor alvorlig det var.

Typen som ofret alt

Iversen sovnet stille inn på Øya Helsehus etter en tids sykdom mandag morgen. Sunde har bare gode ord om sin tidligere kamerat.

– En sånn type var fryktelig lett å spille sammen med. Han var typen som ofret alt for å lage mål, og han blir savnet veldig mye.

Sunde og Iversen ble sammen solgt til Racing Mechelen i Belgia. Iversen var kjent for å være kjapp i replikken, men Sunde beskriver han som en relativt rolig gutt.

– Han var en real og beskjeden gutt. Han tok det igjen på banen, men han var egentlig beskjeden.

Gode minner

Harald Sunde og Odd Iversen var også store blant fansen og i media.

– På den tiden var det ikke direkte-tv på kampene våre, så det ble skrevet mye om oss. Vi ble kjent på en annen måte enn i dag. Det var mange på kampene våre, så vi ble ganske kjent når det gikk som det gikk. Vi passet veldig bra sammen på banen.

Det er spesielt et godt minne om Iversen som Sunde ønsker å trekke fram. Et minne som beskriver Odd Iversen som den fantastiske fotballspilleren han var.

– Vi spilte Europacupkamp mot Rapid Wien en gang. Vi tapte 3–0 hjemme, men Odd ga aldri opp. Han sa på bortekampen at han skulle score tre mål. Det gjorde han.

Et portrett laget av Harald Thingnes i NRK i 2004.
Odd Iversen er gjest i programmet til Tore Strømøy.