– Han var en populær kar

Den overgrepssikta mannen i Namdalen var svært sentral i ungdomsarbeidet i kommunen han bodde i.

Politi målstyring

Politiet har sikta og pågrepet en mann i 40-årene for seksuell omgang med ei mindreårig jente.

Foto: Justis- og beredskapsdepartementet

– Han var en populær mann og hadde fått til veldig mye med tanke på ungdomsarbeidet i kommunen, sier fylkeslederen i organisasjonen han jobba for.

Trukket seg fra verv

Fylkeslederen ble svært overraska da hun hørte at en sentral person i organisasjonen var sikta for seksuell omgang med ei mindreårig jente og for å ha sendt seksualiserte tekstmeldinger til en annen mindreårig jente.

Mannen har delvis erkjent straffskyld og ønsker å sone sin straff og bli ferdig med saken.

Både gjennom jobben sin og frivillige verv har han hatt tett kontakt med ungdommer.

– Han har trukket seg fra vervet sitt, om han ikke hadde gjort det ville han blitt ekskludert. Vi har klare retningslinjer på sånt, sier fylkeslederen.

Turer

Gjennom sitt frivillige arbeid reiste den sikta mannen på flere turer med ungdommer. Bilder fra disse turene har han blant annet delt på sin Facebook-profil.

– Det er alltid flere voksne med på slike turer og man skal aldri være alene med ungdommene som voksen, sier fylkeslederen.

I avhør har den siktede sagt at det kun er de to episodene han er sikta for han er skyldig i. Han nekter for å ha forgrepet seg på flere.

– Vi har ikke fått noen signaler for våre ungdommer på at noe var galt. Vi er ganske oppmerksomme på sånt, sier fylkeslederen.