NRK Meny
Normal

– Godset kommer hit som et såret dyr

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er forberedt på tøff motstand når Strømsgodset gjester Lerkendal i kveld, men lover topp underholdning for de 20 000 som er ventet å møte opp på tribunen.

Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg har hatt mye å juble for så langt denne sesongen. I kveld venter Strømsgodset som motstander på Lerkendal.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg har hatt en eventyrlig start på sesongen, og kan skryte av en suveren målforskjell på hele 11-0 etter de to første kampene.

På motsatt banehalvdel i kveld står Strømsgodset, som så langt har tapt for Vålerenga og spilt uavgjort mot nyopprykkede Mjøndalen.

David Nielsen

David Nielsen og Godset har ikke vunnet en eneste kamp så langt i årets eliteserie.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
Tove Moe Dyrhaug

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug er storfornøyd med salget av billetter foran kampen mot Godset.

Foto: Per Ingvar Rognes

Men for alle dem som tror at drammenserne blir en lett match for trønderne, har RBK-treneren en advarsel:

– Poengfangsten har nok ikke vært like bra så langt som de hadde håpet, men det vil si at de kommer hit som et litt såret dyr, sier Kåre Ingebrigtsen, som legger til:

– Strømsgodset har et bra lag, men vi skal mobilisere sterkt.

Stor selvtillit i troppen

Én ting er i hvert fall sikkert. Når Godset-spillerne går ut på den grønne Lerkendal-matta, møter de en gjeng i svart og hvitt som er inne i en medgangsbølge.

– Selvtilliten er bra. Vi har hatt en veldig god åpning på sesongen, så for oss handler det om å gjenskape de prestasjonene som vi har levert så langt, sier Ingebrigtsen.

At nøkkelspillere som kaptein Tore Reginiussen og målmaskinen Pål André Helland er ute med skader, er ikke nok til å gjøre treneren bekymret.

– Vi har en bra tropp med mange gode spillere, og føler oss ikke svekket sånn sett. Vi føler vi er gode for tiden.

18 000 solgte billetter lørdag morgen

Rosenborg har i år budsjettert med 14 000 tilskuere på sine hjemmekamper, men har solgt langt flere billetter enn forventet til dagens kamp.

Lørdag morgen var tallet oppe i 18 000 solgte billetter, og daglig leder Tove Moe Dyrhaug har troen på at de får fylt opp tribunene på Lerkendal i løpet av dagen.

– Totalkapasiteten er på 21 000. Vi selger normalt fra 2 000 til 4 000 billetter på kampdag, så vi forventer at det kommer opp mot 20 000 i dag.

– Publikum har en stor effekt

Å ha 20 000 tilskuere i ryggen er musikk i ørene til trener Ingebrigtsen.

– Det er en stor effekt, og for oss betyr det utrolig mye. Det så vi i første kampen vår mot Aalesund. 20 000 gjør noe med spillerne. Det skaper energi, positivitet og offensivitet.

– Hva kan du love de som møter opp på Lerkendal i kveld?

– Jeg kan love dem et offensivt Rosenborg-lag som er til for å underholde rosenborgerne som sitter på tribunen. Vi går ut der for å underholde, skape målsjanser og score mange mål, svarer RBK-treneren.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.