– Gjør ikke nok for fosterbarna

Høyre i Trondheim kritiserer ordfører Rita Ottervik og Arbeiderpartiet for ikke å gjøre nok for barn som venter på fosterhjemsplass.

Merethe Ranum

Merethe Ranum og Trondheim Høyre mener Arbeiderpartiet ikke gjør nok for fosterbarna i kommunen.

Foto: Privat

Ordfører Rita Ottervik (Ap)

Trondheimsordfører Rita Ottervik har 41 barn i kommunen som nå venter på å få et fosterhjem.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

I dag er det 41 barn som bor i beredskapshjem og venter på å få et fosterhjem.

– Må følges opp

Kommunalråd for Høyre, Merethe Ranum, mener derfor det er galt å kutte i budsjettene når så mange barn i dag bor i beredskapshjem og venter på plass i fosterhjem.

– Dette kommer ikke av seg selv. I dette tilfellet må det følges opp med midler, og det har ikke Ap, SV og de andre alliansepartnerne vært villige til å gjøre, sier Ranum.

Hun mener et budsjettkutt innen denne sektoren, ikke er veien å gå.

– Dette blir vanskelig, og da hjelper det ikke akkurat når det skal kuttes i budsjettene innenfor barnevernet, mener Merethe Ranum fra Høyre.

– Vi styrker barnevernet

John Stene (Ap), leder i Helse og omsorgskomiteen i Trondheim.

John Stene mener Arbeiderpartiet gjør mye for barnevernet i Trondheim.

Foto: Morten Andersen / NRK

Kommunalråd i Arbeiderpartiet, John Stene, sier til NRK at det er utfordringer i med barnevernet i dag, men at tiltakene de har gjort har vært med på å styrke tilbudet til barna.

– I år kutter vi i utgiftene til administrasjon, og overfører penger til tiltak. Dermed styrker vi barnevernet i Trondheim ganske kraftig, mener John Stene.

Han mener Arbeiderpartiet jobber intenst med å styrke barnevernet.

– Interessen fra vår side er like stor som før, og det jobbes med å skaffe flere fosterhjem. Det er viktige å kvalitetssikre fosterhjemmene, og vi bruker derfor en halv milliard kroner på barne- og familietjenestene i Trondheim. Så to millioner kroner fra eller til, er ikke det viktigste, sier John Stene.

NRK Trøndelag akkurat nå