Hopp til innhold

– Fantastisk å være med på

Skuespiller Ingrid Bolsø Berdal spiller mot superstjerna Dwayne "The Rock" Johnson i Hollywood-filmen "Hercules".

Ingrid Bolsø Berdal

Snart kan du se skuespiller Ingrid Bolsø Berdal i Hollywood-filmen 'Hercules'.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Jeg har fått sett Hollywood-maskina fra innsiden, sier Ingrid Bolsø Berdal.

HERCULES

Ingrid Bolsø Berdal som Atalanta sammen med Dwayne Johnson.

Foto: Kerry Brown / SF Norge AS

Du har kanskje sett henne overleve isøksmorderen i "Fritt Vilt", eller som Jarle Klepps foreleser og sexpartner i "Jeg reiser alene". Fra 1. august kan du se henne som actionheltinne med pil og bue i storproduksjonen "Hercules".

– En av de største forskjellene mellom norske filmer og Hollywood-produksjoner er hvor mange personer som er involvert. Å komme inn på settet i "Hercules" var som å komme inn i en megabedrift med mange hundre mennesker, mens norske produksjoner er veldig oversiktlige med kanskje 40-50 crew-medlemmer, forklarer Bolsø Berdal.

– Et godt menneske


Det er skuespiller Dwayne "The Rock" Johnson som har hovedrollen som Hercules i spillefilmen med samme navn. Bolsø Berdal forteller at han er en bra kar.

– Han er et utrolig godt og jordnært menneske, og han tar godt vare på fansen. Han fortalte også at han har drømt om å gjøre en Hercules-film helt siden han kom til Hollywood. Han jobber hardt, og jeg har fått stor respekt for ham.

I "Hercules" spiller også de norske skuespillerne Aksel Hennie og Tobias Santelmann.

- Jeg kjenner Aksel godt fra før, og Tobias er jeg også fryktelig glad i. Det har vært veldig godt å ha noen å støtte seg på når Hollywood-apparatet er så stort, forteller Bolsø Berdal.

"Hercules" regisseres av Brett Ratner, som tidligere blant annet har jobbet med stjerner som Nicolas Cage, Jackie Chan og Hugh Jackman. Bolsø Berdal forteller at Ratner er et av de mest energiske menneskene hun har sett.

Han er så entusiastisk tilstede og levende i det han gjør, og det var fantastisk å se hvordan han sprang rundt på settet.

– Noe av det artigste

HERCULES HERCULES

Dwayne Johnson og gjengen i 'Hercules'.

Foto: Kerry Brown / 2014 Paramount Pictures Corporation and Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Re

I filmen spiller også Ian McShane, som blant annet er kjent fra "Pirates of the Caribbean" og western-serien "Deadwood". I sistnevnte spiller han den ekstremt tøffe bareieren Al Swearengen. Å spille mot ham var noe av det morsomste for Bolsø Berdal.

– Han er en fantastisk skuespiller. Noe av det artigste fra innspillingen var når vi ventet på å spille inn en stor slagscene. Da la vi oss ned på ei stor slette, og da lå jeg helt inntil Ian. Da tenkte jeg "her ligger jeg med Al Swearengen". Det var veldig fint.

– Brutal og blodig nærkamp

Bolsø Berdal har skutt med pil og bue før, blant annet i rollen som landeveisplyndreren Dagmar i den norske filmen "Flukt" fra 2012. I "Hercules" spiller hun krigeren Atalanta.

– Hun er ekspert med pil og bue, men hun har også knivblader på hver side av buen, så hun går lett i brutal og blodig nærkamp, sier Bolsø Berdal.

Hun forteller at hun måtte gjennom fysiske forberedelser for rollen.

– Vi jobbet blant annet med bue og hesteridning. Mye av treningen gikk også på hvordan få en fleksibel kropp som varer over en hel innspillingsperiode, og jeg skulle også være fysisk troverdig som den eneste kvinnen i filmen som er like kjapp og sterk som mennene. Det har vært godt for helsa.

– Tror du din karakter Jannicke fra "Fritt Vilt" ville greid seg i kamp mot Atalanta?

– Å nei, stakkars Jannicke! Hun var jo bare ei jente med mye mot. Nei, det hadde nok ikke gått så bra for henne!

– Yippee-ki-yay, motherfucker

Bolsø Berdal forteller at det er broren hennes som har gjort at hun har fattet interessen for actionbiten i filmer.

– Vi så mange filmer med Jean-Claude Van Damme og gamlegjengen, og lekte "Die Hard" og kastet oss i trærne mens vi ropte yippee-ki-yay, Motherfucker!

På ungdomsskolen ville Bolsø Berdal bli psykolog, men hun fikk blant annet et kick da hun fikk spille Rannveig Trondsdatter i Spelet om Heilag Olav.

– Da var jeg i fyr og flamme, og da skjønte jeg at "woah, går det an å gjøre dette til daglig?"


– Umulig å si

Bolsø Berdal vet ikke hvordan "Hercules" vil påvirke karrieren hennes.

– Det er umulig å si. Jeg vet ikke hvor mye jeg er med i filmen, og jeg vet ennå ikke hvor godt filmen kommer til å gå på kino, sier Bolsø Berdal.

Hun reiser nå til Los Angeles for å være med på den amerikanske premieren 23 juli. Deretter bærer turen til Oslo, hvor det blir førpremiere 30. juli.

Teasertrailer fra filmen Hercules.