NRK Meny
Normal

– Et lag som fungerer veldig godt

På onsdagens pressekonferanse roste Dnipros trener Myron Markevytsj Rosenborg og mener RBK er bedre enn både Lazio og St. Etienne.

Pressekonferanse

ROSER JENSEN: Dnipros trener Myron Markevytsji roser Mike Jensen og mener han er hjernen i et velfungerende Rosenborg-lag.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

På torsdag møter Rosenborg fjorårets tapende finalist i Europaligaen Dnipro Dnipropetrovsk. Og selv om Rosenborg er favoritter på oddsen hos Norsk Tipping håper Dnipros trener Myron Markevytsj at de kan gi trønderne tøff kamp.

– Vi tar kampen på alvor og de har mange gode spillere. André Hansen, Jonas Svensson, Alexander Søderlund og Mike Jensen er alle gode spillere. Jensen er hjernen i et lag som fungerer veldig godt sammen og er veldig profesjonelle og disiplinert. Hvis vi spiller opp mot vårt beste skal vi klare å få med oss et godt resultat, sier Myron Markevytsj.

Dnipro

DAGEN FØR KAMP: Dnipro gjennomførte sin siste trening før kampen mot Rosenborg onsdag kveld.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK
– Vi skal gjøre vårt beste

FC Dnirpo Dnipropetrovsk ligger for øyeblikket på tredjeplass i den ukrainske ligaen. Lagets trener, Myron Markevytsj tok over laget i fjor etter å ha vært ukrainsk landslagssjef en liten periode. Før han ble landslagssjef ledet Markevytsj Metalist Kharkiv i ni år. Han var dermed trener da Metalist møtte, og slo Rosenborg to ganger i 2012. Det er likevel ingenting som tyder at han tar lett på oppgaven.

– Jeg har sett Rosenborg spille mot St. Etienne og Steaua Bucuresti. Vi har også spilt mot Lazio, og jeg mener at Rosenborg er bedre enn dem. Vi skal gjøre vårt beste og spille like bra som vi bruker å gjøre, sier Markevytsj på pressekonferansen onsdag kveld, sier Markevytsj.

Høye forventninger

FBL-EUR-C3-SAINT-ETIENNE-ROSENBORG

Rosenborg spilte 2–2 borte mot St. Etienne i den første gruppespillskampen i Europaligaen.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

I fjor overrasket Dnipro mange og tok se helt til finalen i Europaligaen. Der tapte de 3–2 mot spanske Sevilla.

Dnipros ukrainske midtbanespiller Valerij Fedortsjuk forstår at mange har høye forventninger til laget etter fjorårets suksess.

– Jeg forstår at folk ser litt annerledes på oss etter at vi kom oss til finalen i fjor. Vi er fortsatt et godt lag, sier 26-åringen.

Dårlig statistikk

For RBK har ikke lag fra Ukraina vært en drømmemotstander. Åtte ganger har serielederen møtt klubber fra det østeuropeiske landet i offisielle kamper. Kun i ett oppgjør har det blitt seier.

Seieren kom mot Chornomorets Odesa i UEFA-cupen i 1990/91-sesongen på Lerkendal. Forrige gang nordmennene møtte et ukrainsk lag var i turneringens gruppespill i 2012/13-sesongen. Da ble det 1-2- og 1-3-tap mot Metalist Kharkiv.