NRK Meny
Normal

– En tragedie for Ringve Musikkmuseum

Direktør Ivar Roger Hansen beskriver brannen som et mareritt.

Brannvesen og ansatte jobber på spreng for å berge Ringve.

SE VIDEO: Flere jobbet på spreng i et forsøk på å berge gjenstander fra Ringve museum, som er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter.

– Det er en tragedie, rett og slett det verste som kan skje et museum, sier direktøren ved Ringve Musikkmuseum til NRK.

Han beskriver bygget det brenner i som selve juvelen på Ringve. Museet har nå iverksatt en evakueringsplan for å sikre verdiene som finnes i bygget.

Holder vakt

Direktør Ivar Roger Hansen

TRAGEDIE: – Det er en tragedie, rett og slett det verste som kan skje et museum, sier Ivar Roger Hansen, direktør ved Ringve Musikkmuseum til NRK.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Museet har en samling på over 2.000 instrumenter fra hele verden.

Ansatte har sammen med politiet og brannvesenet jobbet på spreng for å evakuere uerstattelige instrumenter og verdier som befinner seg i bygget som brenner.

Det er nå avsatt et stort uteområde hvor de dyrbare gjenstandene lagres. Det meste er dekket til med presenning for å hindre ytterligere skader. Museumspersonell holder vakt ved de store verdiene.

Hilde Opoku

PÅMINNELSE: Hilde Opoku, styreleder ved Kunstmuseet og nestleder i kulturkomiteen i bystyret i Trondheim, mener brannen viser hvor viktig standarden og vaktholdet i museene er.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Nasjonal tragedie

Styreleder ved Kunstmuseet og nestleder i kulturkomiteen i Trondheim Bystyre Hilde Opoku, synes brannen i den historiske bygningen er sjokkerende.

– Dette er en tragedie av historisk, nasjonal og internasjonal karakter som viser hvor viktig standarden og vaktholdet ved museene våre er. Her har vi en lang vei å gå, skriver Opoku i en SMS til NRK.