NRK Meny
Normal

– En fordel at vi vinner knepent

Med ettmålsseier 25-26 over Stabæk i den første av to sluttspillsemifinaler, mener Byåsens Ida Alstad at europacupspill er i siktet.

Ida Alstad scoret 12 mål

Ida Alstad forlater Byåsen til sommeren. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Byåsenjentene bedret mulighetene for å nå Europacupen i år etter borteseier i Nadderudhallen. Byåsens høyreback Ida Alstad mener det er en fordel at de vinner med bare ett mål.

– Vi slipper inn for mange mål. Det er mye vi ikke lykkes med i denne kampen, men jeg tror det kan være en fordel at vi vinner knepent. Da er vi skjerpet i hjemmeoppgjøret, sier Alstad.

– Skulle vunnet med flere mål

Lagene fulgte hverandre hele kampen, og ett minutt før kampslutt tok Byåsen ledelsen med 25–26 som ble sluttresultatet.

– Vi skulle vunnet med flere mål, for taper vi med to hjemme så er vi ute, sa daglig leder Torbjørn Balstad i Byåsen Håndball Elite rett etter kampen.

– Den store gulroten

Om Byåsen vinner eller spiller uavgjort i returoppgjøret i Trondheim, er de klare for kvalifiseringen til Champions League.

– Det er det som er den store gulroten for oss. Å spille i Europacupen er noe av det artigste vi håndballspillere gjør, sier Alstad.

Det blir likevel uten Alstad på banen. Hun skifter klubb til danske Team Tvis Holstebro i sommer.

– Selv om jeg ikke blir med, er det like viktig for meg som om jeg skulle vært med til neste år. Jeg kjemper like hardt for Byåsen, sier hun.