NRK Meny
Normal

– En fordel at vi vinner knepent

Med ettmålsseier 25-26 over Stabæk i den første av to sluttspillsemifinaler, mener Byåsens Ida Alstad at europacupspill er i siktet.

Ida Alstad scoret 12 mål

Ida Alstad forlater Byåsen til sommeren. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Byåsenjentene bedret mulighetene for å nå Europacupen i år etter borteseier i Nadderudhallen. Byåsens høyreback Ida Alstad mener det er en fordel at de vinner med bare ett mål.

– Vi slipper inn for mange mål. Det er mye vi ikke lykkes med i denne kampen, men jeg tror det kan være en fordel at vi vinner knepent. Da er vi skjerpet i hjemmeoppgjøret, sier Alstad.

– Skulle vunnet med flere mål

Lagene fulgte hverandre hele kampen, og ett minutt før kampslutt tok Byåsen ledelsen med 25–26 som ble sluttresultatet.

– Vi skulle vunnet med flere mål, for taper vi med to hjemme så er vi ute, sa daglig leder Torbjørn Balstad i Byåsen Håndball Elite rett etter kampen.

– Den store gulroten

Om Byåsen vinner eller spiller uavgjort i returoppgjøret i Trondheim, er de klare for kvalifiseringen til Champions League.

– Det er det som er den store gulroten for oss. Å spille i Europacupen er noe av det artigste vi håndballspillere gjør, sier Alstad.

Det blir likevel uten Alstad på banen. Hun skifter klubb til danske Team Tvis Holstebro i sommer.

– Selv om jeg ikke blir med, er det like viktig for meg som om jeg skulle vært med til neste år. Jeg kjemper like hardt for Byåsen, sier hun.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.