NRK Meny
Normal

– En bra dag på jobben

Ole Sælnes' første kamp som kaptein og Yann-Erik de Lanlays første mål i Rosenborg-skjorte. Tomålsseier og energisk spill satte et bredt smil på trener Kåre Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

En tydelig stolt Kåre Ingebrigtsen gratulerer Yann-Erik de Lanlay med sitt første mål i sort og hvitt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Dette var en bra dag på jobben. I andre omgang var vi energiske, skapte målsjanser og hadde flere avslutninger, og da så vi at vi hadde kommet oss over den verste kneika, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Debuterte som kaptein

En av dem som følte at formen og kroppen endelig fungerte var Pål André Helland som ga Aleksander Søderlund en målgivende pasning mot Viking.

– Jeg føler at kroppen fungerer 100 prosent nå og jeg har overskudd, sier Helland til NRK.

Ole Sælnes var også i slag og debuterte som kaptein for Rosenborg søndag kveld, bare 21 år gammel.

– Han har vokst inn i den posisjonen og har alltid vært en ledertype, derfor syntes jeg dette var en passende anledning å la han få den muligheten og det gjorde han med bravur, sier Ingebrigtsen.

(Artikkelen fortsetter under):

rosenborg viking

Rosenborgs Alexander Søderlund og Pål André Helland jubler etter 2–0 i eliteseriekampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Slo litt med knyttneven

Yann-Erik de Lanlay møtte gamleklubben Viking for første gang etter at han gikk til Rosenborg i sommer. Og for første gang mot gamleklubben og for første gang i RBK-drakt scoret han for trønderne.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å feire, men da jeg så ballen gikk i nettet var det litt vanskelig å la være, så jeg tror jeg slo litt med knyttneven. Men deretter fikk jeg tenkt meg litt om, og gjorde ikke så mye ut av det, sier de Lanlay til NRK.

Det ble ei stille feiring på de Lanlay, og det var også rart for 23-åringen å spille mot laget han har vært hos siden han var 14 år.

– Det var litt spesielt å gå ut på banen, kikke til venstre og se de blå draktene, men idet dommeren blåste i fløyta merket jeg at dette var en hvilken som helst kamp, sier han.

Kveldens andre mål kom fra Alexander Søderlund som har scoret 21 eliteseriemål så langt i sesongen.

– Jeg var heldig i dag, sier han til NRK.