Hopp til innhold

– Dette vil kinesere like!

To kinesiske reisebyrå og verdens største reiselivsmagasin er på turne i Trøndelag. De liker det de ser.

Hundespann i snø

Kineserne som er på rundreise i Trøndelag har fått oppleve både snødekte vidder med hundespannkjøring og kystlandskap med havørnsafari og fiske.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Frisk luft og vill natur er noe kinesiske turister ser etter og de kinesiske deltakerne som nå er på rundreise er begeistra over det Trøndelag har å by på.

Første halvår i 2013 fikk over 20.000 kinesere innvilget visum til Norge.

Trøndelag har kombinasjonen fjell- og kystlandskap


Kineserne som snuser på Trøndelag som reisedestinasjon har vært på turne fra kyst til fjell og tilbake til kysten igjen.

Zhu Ying fra KBT Travel kjente overhodet ikke til Midt-Norge. Hun har tidligere vært i Oslo og Bergen, og syns det er fine byer med fine omgivelser, men tror Trøndelag vil fenge flere av hennes landsmenn.

– Nettopp denne kombinasjonen av fjell- og kystlandskap vil være av stor interesse for kinesere, sier hun.

Zhu Ying representerer et av reisebyråene som nå har vært på skikkelig rundtur i Trøndelag. De startet på Hitra, Frøya og Ørland. Så var det hundekjøring og ski i Meråker og laks i Grong.

I går var de i Børgefjell nasjonalpark i Røyrvik, og i dag havørnsafari i Flatanger.

Kinesiske reiselivsfolk til Trøndelag.

Fra venstre: Jiang Zu fra Compass Travell, Moiola Roberto fra Condè Naste Travler China, Jing Ling fra PlusTour, Xialian Zheng fra Condè Naste Travler China og Zhu Ying fra KBT Travel.

Foto: Kjartan Trana / NRK

På spark i mørket


I Røyrvik ble deltakerne om kvelden servert reinsdyrkjøtt i en ekte samisk gamme.

– Deretter fikk vi utdelt hodelykter og forflyttet oss på sparker i stupmørket inn til et reingjerde der vi fikk være med på å temme rein, sier Petter Thorsen i Wild Norway.

Selskapet overnattet i solide tømmerhytter og våknet opp til en fantastisk soloppgang. Deretter ble det tid til fotografering og isfiske

– Kjempespennende og minnerike opplevelser, sier Thorsen.

– Vil skape interesse i Kina

Han har tro på at turen som også en journalist og en fotograf fra verdens største reiselivsmagasin, Condè Nast Travler, deltar på, vil gi resultater.

– Jeg tror ikke at en million kinesere vil komme til Røyrvik eller Flatanger neste år, men bilder og historier fra turen vil spres over hele Kina, og det vil skape interesse, sier han.


Zhu Ying fra KBT Travel forteller at Kina nå er sterkt forurenset og at den friske lufta og den flotte naturen i Trøndelag er noe alle setter pris på.

– Turistene vil synes Trøndelag er et godt alternativ, sier hun.

Havørn på Trøndelagskysten

Ved kysten har deltakerne både vært med på fiske og havørnsafari.

Foto: Kjartan Trana / NRK