Hopp til innhold

– Dette er landets verste pub

Fulle soldater og lokale jenters storebrødre skremte livet av Egil Hegerberg på pub-besøk.

Bamses pub i Stjørdal og Egil Hegerberg

Egil Hegerberg sier til bladet MANN at Bamses pub i Stjørdal er det verste stedet han har vært.

Foto: Tor Aage Hanssen/ Montasje NRK / NRK/Scanpix

Egil Hegerberg, mest kjent som Bare Egil, svarer på spørsmål fra bladet MANN om det verste stedet han har vært. Artisten svarer Stjørdal og Bamses pub.

Egil Hegerberg i Bare Egil Band

Egil Hegerberg i Bare Egil Band, her fra Duplex-festivalen i Bergen i år.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Det er 15 år siden Bare Egil spilte på Bamses pub. Han husker godt at han spilte i en platebutikk tidligere på dagen.

– Da var alle stjørdalingene fine og rolig. Men så skjedde det noe med stjørdalingene i løpet av kvelden. Det var akkurat som de hadde vært hjemme og fått seg en «hikkas», sier Hegerberg til Stjørdalens Blad.

På puben spilte Bare Egil Band foran 200 fulle soldater i kamp med lokale jenters storebrødre. Det gjorde et sterkt inntrykk på artisten.

Slår tilbake

Pubvertinne Line Woldmo slår hardt tilbake etter at Bamses pub ble hengt ut som landets verste utested. Garnisonen på Værnes er borte, og med den soldatene. Nå har puben fått et bredere klientell.

– Nesten parallelt med at soldatene forsvant, fikk vi mer besøk fra anleggsarbeidere som er i Stjørdal for å bygge veg og tunnel. I helgene merker vi også at stjørdalinger flest er flinke til å besøke puben. Vi har mange stamgjester, sier Line Woldmo til avisa.

Krevde ukjent cornflakessang

Bare Egil minnes også jenta som sto lengst fremme under konserten og ropte en hel time at han måtte synge cornflakessangen.

– Jeg prøvde å ymte frempå at jeg ikke hadde noen cornflakessang, men hun ga seg aldri. Om jeg kommer tilbake håper jeg dama kommer også, så skal jeg alltids finne på en cornflakessang, sier Hegeberg til avisa.

– Om Bamses pub vil ha meg tilbake, kommer jeg gjerne, sier han.

– Er ikke som før

Line Woldmo sier Bare Egil Band er velkommen tilbake dersom han ønsker å besøke landets verste pub igjen.

– Jeg vil bevise at Bamses pub ikke er som den gang. Vi hadde stempel som bråkmakerpub med mc-folk og fulle soldater. I dag har vi gjester fra 18 til 80 år, fra alle samfunnslag, forsikrer Woldmo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.