NRK Meny
Normal

– Vil sørge for mer enn 50 millioner

Arrangørene håper konsertene på Sverresborg Arena skal sørge for over 50 millioner kroner i verdiskapning for næringslivet i Trondheim.

Publikum var kledt for kald trøndersommer under Mark Knopfler-konserten på Sverresborg

I løpet av helga var 20.000 publikummere samlet på Sverresborg arena i Trondheim.

Foto: Morten Karlsen / NRK

– Vi har regnet en del og gjort noen analyser, og vi er kommet fram til at våre konsertgjengere gjennom sommeren vil legge igjen omtrent 54 millioner kroner utenfor konsertarenaen, sier Mård Askim, styreleder i Trondheim Concerts.

I 2005 gjorde Live Nation Norge like beregninger blant konsertgjengere i Oslo. Da ble det antatt at en person la igjen omtrent 900 kroner utenfor konsertarenaen.

I Trondheim har de beregna 1200 kroner per person.

Fornøyd museumsdirektør

– Vi konsumprisregulerte dette til 2015-tall, og med tanke på at folk bruker penger på både taxi, hoteller, restauranter og shopping i Trondheim, så tror vi folk som skal på konserter hos oss i sommer, vil legge igjen i overkant av 50 millioner kroner i byen, sier Askim.

I helga fikk 20.000 tilskuere med seg Mark Knopfler og Roxette, noe ledelsen ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum var veldig fornøyde med.

– Det at så mange kommer til Sverresborg og blir oppmerksom på oss har en stor verdi for oss, og allerede på søndag opplevde vi at flere av dem som hadde vært på konsert kom tilbake for å besøke museet, sier Torunn Herje, direktør ved museet.

Viktige bidragsytere

Askim sier de regner med å få solgt omtrent 50.000 billetter i løpet av sommeren. Nå gjenstår tre konserter med Åge Aleksandersen, Nightwish og en dobbeltkonsert med Highasakite og Röyksopp.

– Vi har stor tro på at også disse konsertene blir nærmere utsolgt. Det er ikke mange tusen igjen til Åge-konserten, sier han.

Dersom publikumstallet og beregningene stemmer, så mener Askim at dette er et viktig bidrag til verdiskapinga i Trondheim.

– Vi ser bare hvor mye kultur gir. I tillegg til dette har vi jo også Pstereo og Olavfestdagene, og til sammen blir dette mange penger.

Åge Aleksandersen og Sambandet på sommerturne. Her i Steinkjer.

Åge Aleksandersen og Sambandet er blant artistene som spiller på Sverresborg i sommer. Bildet er fra en tidligere konsert i Steinkjer.

Foto: Silje Kolaas