– Det skjedde mye uforklarlig

Pusting. Skygger. Berøring. Det er noe av det spøkelsesjegerne opplevde da de saumfarte den nedlagte militærleiren i Verdal.

Video 3d3cb39e-88e7-4861-bb83-6e16ba4493e8.jpg

Norwegian Ghost Hunters ville sjekke om det var hold i ryktene om spøkelser i den gamle løytnantboligen. Se videoen fra Norwegian Ghost Hunters.

– Vi hadde flere opplevelser som er uforklarlige, sier Geir Ole Christiansen i Norwegian Ghost Hunters (NGH) til NRK.

Spøkelsesjegerne dro til Forsvarets gamle anlegg i Vaterholmen i Verdal i Nord-Trøndelag med alt sitt vitenskapelige måleutstyr etter at flere asylsøkere mente at det spøkte på området.

Det var i september at Norwegian Ghost Hunters dro til Vaterholmen i håp om å se om spøkelset lot seg registrere med moderne måleinstrumenter. Nå har gruppen gått igjennom dokumentasjonen fra turen.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Spøkelsesjakt i Vaterholmen

Norwegian Ghost Hunters hadde med seg avansert måleutstyr for å dokumentere unaturlige fenomen.

Foto: Susanne Alexandra Tengs

– Vi har hatt kontakt med flere som har jobbet på området både da det var militært og mens Vaterholmen var asylmottak. De har fortalt historier om det de har opplevd her, sier Christiansen.

– Plutselig ble det mørkt

Christiansen og de fem kollegene i NGH opplevde flere merkelige ting da de gjorde undersøkelsene sine.

– Vi satt i stua i første etasje i løytnantboligen. Det var mørkt ute, men plutselig ble hele rommet veldig mye mørkere. Dette fant vi ingen naturlig årsak til, forteller Christiansen.

Noen av gruppas medlemmer opplevde berøring og så skygger. En vibrasjonsdetektor startet også uten at noen var i rommet måleren sto i.

Kalde gufs

I tillegg opplevde flere i teamet plutselige kalde gufs, uten at dette var mulig å dokumentere på temperaturmålere.

– Vi hadde hørt om en som heter Olsen, som ifølge historiene skal ha dødd i andre etasje. Vi sjekket om vi fikk respons da vi ropte: Olsen! Da hørte vi en lyd fra gangen, forteller Christiansen til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Norwegian Ghost Hunters i Vaterholmen

Rommene i løytnatnboligen blir overvåket av spøkelsesjegerne.

Foto: Susanne Alexandra Tengs

Christiansen understreker at gruppen i utgangspunktet ikke tror på spøkelser, men at de er opptatt av overnaturlige fenomen. Målet til gruppen er å dokumentere hva som skjer.

– Vi hører på historiene og dersom vi ikke klarer å finne en logisk forklaring på hendelsene, prøver vi å finne ut av det og dokumentere det, forklarer Christiansen.

– Ikke overbevist

Selv om teamet fra NGH opplevde flere uforklarlige hendelser i løpet av oppholdet i Vaterholmen, vil ikke gruppen konkludere med at det spøker på området.

– Vi var der bare i to dager. De som har opplevd ting der ute, har vært der i mange år. Det skjedde mye vi ikke kan forklare, men vi er ikke overbevist om at det spøker, sier Christiansen til NRK.

Spøkelsesjakt i Vaterholmen

Det har gått mange historier om unaturlige hendelser i den tidligere løytnantboligen.

Foto: Susanne Alexandra Tengs

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, programleder Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens første Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens første Midtnytt