NRK Meny
Normal

– Det ser ut som gnisten er borte

Adresseavisens sportskommentator etterlyser en positiv vending for Rosenborg.

RBK - Hønefoss

Gjestene på Lerkendal jubler. Fra kampen 16. mai da Hønefoss slo Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi har i det lengste prøvd å tro på Jönssons prosjekt og det så faktisk ganske bra ut i starten av sesongen. Men utviklinga er jo ikke som vi skulle ønske det. Det ser ut som om gnisten er borte og man leter fortvilet etter å se noe spillemønster, publikum forsvinner fra stadion og det ser ikke lovende ut, sier Kjetil Kroksæter.

Måltørke

Søndag spilte Rosenborg 0-0 mot Odd Grenland, 16.mai tapte de for Hønefoss og i skrivende stund ligger laget som nummer fem på tabellen.

Samtidig svikter publikum, under oppgjøret mot Odd var det under 10.000 tilskuere på Lerkendal. Så lavt oppmøte har det ikke vært på en seriekamp på ti år.

Sportskommentatoren i Adresseavisen mener at tilliten til RBK-treneren er i ferd med å svekkes i Trondheim.

– Man ser det på publikumstilstrømningen, man hører hva folk snakker om og ser hva folk diskuterer på forum. Her trengs det en positiv vending ganske fort, både for å henge med i teten og for å ha en plattform å jobbe ut fra frem mot og gjennom pausen.

Lover bra lag mot VIF

Etter siste kamp sa Jan Jönsson at han er skuffet over at laget ikke har skåret på to hjemmekamper. Og at det var en mager trøst at de skapte målsjanser mot Odd.

– Ett poeng på disse to hjemmekampene er alt for dårlig uttelling, sier han til RBK.no.

Samtidig er han tydelig på Rosenborg kommer til å stille med et sterkt mannskap i neste kamp.

– Først må vi ta en vareopptelling, Dockal er trolig ute. Men vi skal komme med et bra og sugent lag mot Vålerenga, sier Jan Jönsson.