NRK Meny
Normal

– Det er han vi hører lyden av

Søsteren til avdøde Hege Opøien fra Orkanger er ikke i tvil om hva et av de viktigste bevisene i drapssaken avslører.

Dødsbrann på Orkanger

Ifølge tiltalen skal 42-åringen ha tent på huset i Orkanger for å skjule drapet på samboeren. Et av de mest sentrale bevisene i saken er et telefonopptak, der ordene 'bitch' og 'die' blir sagt.

Foto: Henrik Sundgård

En 42 år gammel mann står tiltalt i Sør-Trøndelag tingrett for å ha drept sin samboer Hege Opøien (46) tidlig om morgenen lørdag 23. juni. Ifølge tiltalen tente han på huset for å skjule ugjerningen.

Mannen har nektet straffskyld under rettssaken.

– 110 prosent sikker

Dødsbrann på Orkanger

Politiet pågrep tiltalte samme dag som huset brant ned.

Foto: Henrik Sundgård
Orkanger-tiltalt

Den tiltalte 42-åringen nekter straffskyld i saken.

Foto: Tegning: Knut Løvås

I formiddag vitnet Opøiens yngre søster. Hun var den første som hørte på mobilsvaropptaket fra Hege Opøien som hun ringte inn på moras telefonsvarer.

Telefonopptaket er et av de mest sentrale bevisene i saken.

– Etter å ha hørt opptaket er jeg ikke i tvil. Jeg er 110 prosent sikker på at det er den tiltalte vi hører på opptaket, forklarte hun i retten i dag.

I går ble det kjent at Hege Opøien ringte sin 69 år gamle mor tidlig om morgenen 23. juni. Mora rakk ikke å ta telefonen, men på telefonsvareren hennes er det et opptak.

Den 69 år gamle kvinnen sa i retten i går at hun er sikker på at det er stemmen til datterens daværende samboer, den 42 år gamle tiltalte, som høres.

"Bitch" og "die"

På opptaket høres blant annet lyden av en sint mannstemme. Ordene, på engelsk og fransk, spyttes ut i en ujevn strøm. Ordene "bitch" og "die" høres flere ganger. Ellers er det vanskelig å høre hva som blir sagt.

Opøiens 31 år gamle søster bekreftet altså i dag den oppfatningen også mora la fram for retten i går. Mannsstemmen som høres på opptaket er den 42 år gamle samboeren til Hege Opøien, ifølge de to vitnene.

I dag ble det kjent at det var denne søsteren som først oppdaget opptaket på moras mobiltelefon. De tok straks kontakt med politiet om det de hadde oppdaget.

– Kjempet for livet

– Det var forferdelig å høre på. Jeg hørte min søster kjempe for livet, opplyste hun i retten.

Under forklaringen i Sør-Trøndelag tingrett kom det fram at hun hadde hatt et godt og nært forhold til sin eldre søster. Hun bekreftet også at det hadde vært mye krangling mellom Hege Opøien og den nå tiltalte samboeren hennes.

Både før og etter Oslo-turen, der avdøde blant annet besøkte en annen mann, var det mye krangling mellom tiltalte og avdøde, sier søsteren.

– Oppførte seg annerledes

Fredag 22. juni, dagen før Opøien døde, var søsteren i bursdagsselskapet hos moren, der også tiltalte var.

– Han oppførte seg annerledes den dagen. Nesten uinteressert i det som skjedde, sa Opøiens søster i retten i dag.

Rettssaken fortsetter med flere vitner utover dagen i dag.