NRK Meny

– Det er forferdelig trist

Skikjører beskriver de savnede som ekstremt spreke folk som var aktive i toppturmiljøet.

Meirik

Tore Meirik bor selv på Oppdal i Sør-Trøndelag, én times tid unna Øksendalen. Han beskriver Øksendalen som et fantastisk toppturområde, han var der selv for bare én uke siden.

Foto: Jøte Toftaker/NRK

Artikkelen er flere år gammel.

For en uke siden gikk Tore Meirik selv topptur i området der fire personer nå er savna etter skred.

– Jeg tenker ikke med gru på at jeg har vært der selv, for forholdene forandrer seg fort i fjella. Jeg tenker bare på at det hele er forferdelig trist. Jeg tenker på de pårørende, sier han til NRK.

Meirik sier han kjenner to av de fire savnede, både gjennom felles kjente i toppturmiljøet og gjennom sin jobb som journalist i skimagasinet Fri Flyt.

Politiet har uttalt at det er minimale sjanser for å finne mennene i live.

– Det er belastende for de som leiter

Meirik beskriver to av de savnede som ekstremt spreke folk.

– De er veldig godt kjent i området og flinke på ski, både oppover og nedover. De har mye erfaring, også med snøforholdene som har vært i vinter. De kjenner snø og værhistorikk godt, sier han.

Meirik kaller Øksendalen i Sunndal et toppturområde i verdensklasse.

– Det er en destinasjon som får mer oppmerksomhet hos oss enn Chamonix. Mye fordi det er i Norge, men også fordi det er et fantastisk flotte toppturfjell. Det er gode skiforhold der og det skal være relativt håndterbart å finne trygge oppganger for å unngå skred, sier Meirik.

Video fra Trøndelag

Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)