Normal

– Har den største medfølelse med familiene

Nå skal Statens vegvesen i møte med entreprenør Reinertsen for å finne ut hva som var årsaken til den tragiske dødsulykken da brua ved Leangen kollapset.

Harald Inge Johnsen

Harald Inge Johnsen, prosjektleder for E6 i Statens vegvesen, er fortsatt preget av brukollapsen som forårsaket at to personer mistet livet onsdag.

Foto: Anniken Sande / NRK

– Gårsdagens ulykke er fremdeles veldig tett på og påvirker oss i stor grad. Vi har den største medfølelse med familiene til de to som er bekreftet omkommet, de som er skadet og alle andre som er berørt. Mange er delvis i sjokk og har en vond dag i dag også, sier Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

To personer mistet livet etter at ei bru kollapset på Leangen i Trondheim onsdag. Ytterligere fem skadde ble tatt imot på St. Olavs Hospital. Tre av dem er sendt til legevakt for behandling, mens to er lagt inn på sykehuset.

– Hvordan jobber dere med ulykken i dag?

– Vi skal ha en samling utenfor vårt prosjektkontor på Lademoen, og vi skal snakke med Reinertsens folk senere i dag. Det er kort tid som har gått siden det tragiske uhellet. Vi jobber med å debrife og få det litt på avstand, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brukollaps på Leangen

Brukollapsen skjedde i 14.30-tiden onsdag ettermiddag.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Flere lignende bruprosjekter

Johnsen forteller at det blir reist en sak hvor Arbeidstilsynet og politiet skal stå for etterforskningen. Arbeidstilsynet skal på befaring fredag morgen.

– Det er helt naturlig når noe så tragisk skjer. Vi vil bidra med det vi kan. Vi har pågående prosjekter av samme karakter, og vi vil sammen med Reinertsen søke etter å finne ut hva som har skjedd for å unngå at noe så tragisk skal skje igjen, sier prosjektlederen.

– Hvor mange lignende prosjekt pågår i Trondheim?

– Det er ett på Heimdal og ett ved Rotvollkrysset. Det er derimot ingen umiddelbar fare. Det er under støpen at betongen får en ekstra stor påkjenning, og det er ikke noe støping som er planlagt i nærmeste fremtid.

Ikke aktuelt å stanse trafikken

Johnsen vil ikke si noe om de har tenkt til å stanse trafikken når det blir lignende arbeid på de andre broene i området.

– Hvis man skal ivareta sikkerheten til dem som støper, kan man ikke tenke at det kan falle ned. Det skal være sikkert og trygt, og da skal det være det for trafikanter også. Her gikk det utover tilfeldige personer, og det beklager vi dypt. Det er helt forferdelig.

– Vi må gå gjennom hvordan vi gjør ting, men det er ikke noen umiddelbar grunn til å gjøre noe overilt, sier Johnsen.

Normal brubygging

Brua var under utbygging, og onsdag skulle det støpes nye søyler. Johnsen vet foreløpig lite om hva som har gått galt.

– Vi vet ingenting annet enn at man har konstatert at støttene sviktet. Man har bygd denne brua på en helt normal måte, hvor man må sette opp noen midlertidige støtter fra bakken for å holde forskalingen og armeringen på plass til betongen er herdet, sier Johnsen og legger til:

– Styrkeberegning er gjort av eksperter, men her er det noe som har sviktet og det har skjedd noe som absolutt ikke skal skje, sier Johnsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Normann Jørgensen

Det var et trist syn som møtte Normann Jørgensen da han så ulykkesstedet med egne øyne.

Foto: Anniken Sande / NRK

Normann Jørgensen syklet til ulykkesstedet torsdag for å se på den kollapsede broen.

– Jeg ville se hvordan det så ut. Jeg synes det er fryktelig. Det er for dårlig arbeid, når noe slikt skjer. Jeg synes også synd på arbeiderne, sier han.

Ulykkesveien forblir stengt

Prosjektleder Johnsen sier rydningsarbeidet er forbundet med fare.

– Vi må finne gode rutiner på hvordan vi skal få ryddet området. Vi skal samarbeide med Reinertsen for å finne ut en forsvarlig måte å gjøre det på og rådføre med Arbeidstilsynet i morgen for å frigjøre området.

Innherredsveien ble åpnet igjen klokken 02.00 natt til torsdag, men det vil ta lenger tid før alle veiene blir åpnet på Leangen.

– Vi har fått åpnet flere av veiene etter samråd med politiet i går, men det ligger fremdeles store masser på Haakon VIIs gate. Den vil være stengt i flere dager, sier Johnsen.