– Det er ei krevende havn

Sementbåten som krasjet inn i småbåthavna i Levanger lørdag, skal flere ganger tidligere ha hatt problemer med å komme seg klar av småbåtene.

Sementbåt krasjet inn i Levanger havn

Det var lørdag at en sementbåt krasjet inn i småbåthavna i Levanger i Nord-Trøndelag. Ingen personer kom til skade.

Foto: Terje Næss
Sementbåt krasja inn i Levanger havn

Ifølge politiet er det snakk om skader i millionklassen, men ingen personer skal være skadd i krasjen.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

– Jeg har sett at det har vært nære på flere ganger, og nå har uhellet skjedd, sier Rune Bøen, som er daglig leder i Levanger bil og båt.

Havneledelsen sier derimot til NRK at de ikke er kjent med slike episoder, men småbåteier Tor Arne Bullen har en annen oppfatning.

– Tidligere har sementbåten nesten blitt tatt av både strøm og vind inne ved havna her, og det holdt på å gå galt. Det er bare flaks at det ikke har vært folk i båtene, sier han.

Store konsekvenser

Følgene av sementbåtulykken i Levanger i Nord-Trøndelag er store. Flytebryggen står ifølge folk i området loddrett opp. Enkelte plasser er bryggen over båtene.

Ifølge politiet er det snakk om skader i millionklassen, men ingen personer skal være skadd i krasjen.

– Det er vanskelig å si hvor store skadene er, men det er trolig snakk om skader for millioner på båtene og bryggesystemet som er ødelagt, sa innsatsleder Per Henrik Bykvist ved Levanger lensmannskontor til NRK.no.

Omtrent 20 båter skal ha blitt skadet i ulykken, og halve anlegget skal være ødelagt.

Skal vurdere hendelsen

Sverre Jacob Mehn er personaldirektør i Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS. Sementbåten, Cyprus cement, eies av datterselskapet KGJ Cement AS.

– Da jeg snakket med kapteinen av båten så sier ikke han noe om tidligere problemer, men han innrømmer at havna i Levanger er krevende. Vi har et opptak av det som skjedde, så vi vil foreta en helhetsvurdering av hendelsen, så får vi se hva som skjer, sier Mehn til NRK.

Mehn avkrefter at det skal ha vært tekniske problemer med båten.

– Propellene om bord har vært i orden, sier han.

– Ikke snakk om promille

Relevante personer i båtbesetningen ble avhørt av politiet etter hendelsen.

– Vi gjorde undersøkelser på stedet av både kaptein og andre interessenter og vi kan konkludere allerede nå med at det ikke er snakk om at rus har påvirket utfallet, forteller Morten Evensen som er operasjonsleder hos politiet.

Sementbåt krasja inn i Levanger havn

Omtrent 20 båter skal ha blitt skadet i ulykken, og halve anlegget skal være ødelagt.

Foto: Terje Næss

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.