NRK Meny
Normal

– Det er bare å sette opp buss fra Trondheim

Hadde RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tatt ut den kommende landslagstroppen til EM-kvalifiseringen i september, ville spillere fra hans eget lag utgjort stammen.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen er trener for et Rosenborg-lag i medgang. Han mener at flere av spillerne bør være med i neste landslagstropp.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

På tirsdag tas troppen til Norges EM-kvalifiseringskamper mot Bulgaria og Kroatia ut. Der både håper og tror RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at flere av spillerne han trener til daglig blir tatt ut.

– Vi har spillere som skal spille fotball frem til tiende desember. Det blir en lang sesong. Alexander Søderlund, Pål André Helland, André Hansen og Ole Kristian Selnæs havner mest sannsynligvis på landslag i september. De får aldri ferie, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

LES: Sliteseier for Rosenborg: – Tre poeng er det eneste som teller

Har dominert i Norge

Søderlund

Både Alexander Søderlund og Pål André Helland har storspilt for Rosenborg i år. Til sammen har de scoret 31 mål for trønderne i serien.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Med mange norske spillere i troppen og i startelleveren topper Ingebrigtsens lag eliteserien, er i semifinale i cupen og er på god vei mot gruppespill i Europaligaen etter en imponerende 3–0 seier borte mot Steaua Bucuresti.

– Hvor mange av spillerne dine tror du blir tatt ut til landslaget?

– Det må du nesten spørre Per-Mathias Høgmo om, svarer Ingebrigtsen.

– Men hvor mange mener du bør være med?

– Da må man begynne å sette opp buss fra Trondheim, sier Ingebrigtsen litt spøkefullt.

LES: Ingebrigtsen: – Ødegaard kunne ikke spilt på Rosenborg

– Flere fortjener en sjanse

Bent Skammelsrud

NRK Trøndelags fotballekspert Bent Skammelsrud.

Foto: Arne Kristian Gansmo/NRK

Ingebrigtsen får støtte fra tidligere midtbanegeneral og NRK Trøndelags fotballekspert Bent Skammelsrud.

– Etter prestasjonene det siste halve året er det ganske mange som fortjener å få en sjanse. Jeg tenker fort at fem-seks av spillerne bør bli tatt ut, sier Bent Skammelsrud.

– Både Ole Selnæs, Alexander Søderlund, Jonas Svensson, Pål André Helland og kanskje også Fredrik Midtsjø bør være med, fortsetter Skammelsrud.

LES: Ingebrigtsen: – En av Norges beste midtbanespillere

– Viktig med relasjoner

Skammelsrud tror det kan være et kan være smart trekk å ta med flere av RBK-spillerne.

– Det har noe med relasjoner å gjøre. Man vet hvor man har hverandre og jo flere man har fra samme lag, jo lettere er det å gjøre en god jobb, sier han.

LES: «Brutter'n» spår ny storhetstid for Rosenborg