NRK Meny
Normal

– Det er akkurat som vi ønsket det

Regjeringa har godkjent reguleringsplanen for Ørland hovedflystasjon, og det er ordfører Hallgeir Grøntvedt strålende fornøyd med.

F16, Ørland hovedflystasjon

Regjeringa har godkjent reguleringsplanen for Ørland hovedflystasjon.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Grøntvedt forteller at han fikk en telefon fra kommunal- og moderninseringsminister Jan Tore Sanner mandag morgen, der han ble informert om at departementet har godkjent reguleringsplanen kommunen la frem.

I planen ba kommunen om økt tilbud om innløsing av boliger for de som bodde i rød støysone, noe de nå har fått innvilget.

– Det betyr i praksis at de som er i rød sone har muligheten til å flytte hvis de ønsker det, og vil få kompensasjon for det, sier ordfører i Ørland kommune, Hallgeir Grøntvedt, til NRK.

Mye jobb igjen

– I tillegg er det en del beboere i gul sone som får tiltak for å redusere støyen, og det er akkurat som vi ønsket det, fortsetter Grøntvedt, og presiserer at det fortsatt er mye arbeid som gjenstår.

– Først må vi få avtalen skriftlig, deretter må vi gå i gang med det arbeidet tiltaket legger opp til.

Treårig prosess

Hans Kristian Norset, leder i Støygruppa Ørland, er også svært fornøyd med regjeringas beslutning.

– Det har vært en tre år lang proses som har hatt en viss utvikling, men samtidig vært krevende. Nå ser vi at vi begynner å nå en del mål. Forvarsbygg ser at kravene som settes er de rette, og er positive for alle parter, sier Norset til NRK.

Han sier at støyproblematikken på Ørland likevel ikke er løst.

– Ikke på langt nær, problemene er ikke løst for utendørs støy. Støyterskelen er ulik for den enkelte, men jeg tror at vi skal klare å ta vare på bygda og de som ønsker å bo der, forteller Norset.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.