NRK Meny
Normal

Trønderen kan bli vraket av Høgmo

Alexander Tettey er sentral på Norwich-laget som er tilbake i Premier League. Likevel ser trønderen ut til å bli vraket mot Aserbajdsjan fredag.

Alexander Tettey

Alexander Tettey får trolig ikke plass i Norges startoppstilling fredag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det spørs om jeg starter, medgir Tettey.

Håvard Nordtveit var flyttet inn på Norwich-spillerens plass på midtbanen under onsdagens trening.

Riktignok er Tettey sliten etter en lang opprykkssesong, der de gule og grønne fra Carrow Road måtte gjennom omspill for å rykke opp fra den 46 kamper lange Championship-sesongen.

– Blir «pissed»

– Det har vært en lang sesong for min del. Jeg har fått smeller før jeg kom hit. Jeg hadde knapt trent før Sverige-kampen. Jeg måtte hvile kroppen. Det sa seg selv at jeg bare skulle spille én omgang sist. Bestemmer sjefen seg for å bruke Nordtveit, er det kanskje fordi det er et spesielt kampbilde han ser for seg og trenger andre kvaliteter. Det kan være greit, men jeg blir «pissed» som spiller om jeg ikke får spille. Da blir jeg forbannet, for jeg har hatt en bra sesong. Ikke minst har jeg også spilt godt for Norge de siste kampene, sier Tettey til NTB.

– Vanligvis burde det ikke vært noe spørsmål om jeg skal spille på fredag eller ikke. Det er sjefen som bestemmer, men jeg skal passe på å være i storslag når Premier League starter. Da blir jeg vanskelig å unngå, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

Gjensidig respekt

Han har utviklet et solid samspill med Celtics Stefan Johansen. Duoen tar med seg voldsom fysikk hjem fra De britiske øyer. Nå kan duoen bli splittet.

– Han er veldig flink til å styre spillet. Jeg har vært veldig glad når jeg har spilt med ham. Han styrer spillet, uansett om det må gå fort, slås i mellom- eller bakrom, mens jeg kan dekke ham når han stikker framover. Vi spiller hverandre gode. Stefan gjør det lettere for meg, slik han spiller for tiden.

Og respekten er gjensidig.

– Tettey er en god ballvinner, som du ser er vant til å spille på et høyt nivå. Jeg trives best når jeg kan være på ball, og det får jeg mye på landslaget når vi spiller sammen, sier Johansen.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo innrømmer at laget til fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan nærmer seg klart.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år