NRK Meny
Normal

– Det blir en opplevelse for livet

Under det store oppgjøret mellom Molde og Rosenborg skal Norske talenter-finalisten Julie Stokke (15) synge foran 18.000 publikummere.

Julie Stokke

Julie Stokke er bare 15 år, men får innen to uker oppleve å synge både på Lerkendal og under finalen i Norske talenter. Det er noe få på hennes alder får sjansen til.

Foto: Privat

Forrige fredag ble Julie Stokke fra Lundamo sendt til finalen i Norske talenter. Den 23. mai konkurrerer hun om førsteplassen i den gjeve konkurransen, men før det venter en opptreden på Lerkendal.

– Heier på Rosenborg

4. mai skal Stokke synge i pausen på kampen mellom Rosenborg og Molde.

– Jeg er veldig spent, det blir en opplevelse for livet. Å synge foran så mange folk er en bra begynnelse. Jeg håper at det går fint, sier Stokke til NRK.no.

Det var Trønderbladet som først skrev om den 15 år gamle jenta som tar seg tid fra finaleforberedelser og skole til å synge i pausen på Lerkendal.

– Jeg er jo trønder, så jeg heier selvfølgelig på Rosenborg. Jeg skal se kampen både før og etter jeg skal opptre, sier Stokke.

To uker etter skal hun synge om tittelen «Norges største talent».

– Det er uvirkelig å tenke at jeg har kommet til finalen. Jeg er veldig glad for det, men holder beina godt plantet på jorden. Jeg er spent og tankene går litt i surr, sier Stokke.

Skal bruke premien på utdanning

Én dag etter finalen venter Stokkes egen konfirmasjon hjemme på Lundamo, det blir med andre ord en stressende helg for 15-åringen.

Og det er ikke bare konfirmasjonspenger som venter etter finalen, hvis Stokke vinner er hun klar på hva pengepremien skal brukes til.

– Jeg kommer til å spare til jeg skal utdanne meg, også skal jeg gi bort en del til folk som trenger hjelp, sier Stokke.

Når Stokke tenker på utdanning, er det selvfølgelig musikk som står på planen. Først blir det musikklinjen på Heimdal videregående, deretter blir det musikkskole i England.

– Da kan jeg studere musikk på ordentlig, det ville vært en drøm å komme inn på den skolen, sier Stokke.