NRK Meny
Normal

– Det beste laget Rosenborg har møtt i år

Rosenborg står overfor en tøff oppgave i åpningskampen mot Saint-Étienne i Europaligaen torsdag kveld.

Søderlund

Alexander Søderlund får en tøff jobb mot gode midtstoppere

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Saint-Étienne holder et langt høyre nivå enn lagene Rosenborg har møtt tidligere i sesongen, sier Arilas Ould-Saada, ekspert på fransk fotball.

Det gamle storlaget har innledet sesongen med ti poeng på fire kamper. De har vært et av de mest stabile lagene i Frankrike de siste sesongene under ledelse av trener Christophe Galtier.

– Det er et lag uten de store stjernene, men med veldig mange gode franske spillere som befinner seg like under landslagsnivå, forteller Ould-Saada.

Sterke defensivt

Det er først og fremst et godt organsiert kollektiv som møter Rosenborg.

– Målvakten og midtforsvaret holder et veldig høyt nivå. Det blir veldig tøft for Rosenborg å bryte gjennom. Loic Perrin og Bayal Sall er knalltøffe og solide stoppere som også utgjør en trussel på dødball. Foran der igjen har de en veldig god midtbanetrio.

Les: Gleder seg til fransk festaften

Ikke utenkelig at Rosenborg holder nullen

Selv om Saint-Étienne har vært et topplag i Frankrike de siste sesongene, er det ikke et offensivt fyrverkeri som møter RBK. Ould-Saada tror ikke det blir umulig for Rosenborg å holde nullen.

– De er litt svake offensivt. Det store problemet de siste sesongene har vært at de mangler en spiss som scorer mål, i tillegg kreativitet framover på banen. Det hjelper ikke på at de mistet noen av de offensive spillerne i sommer.

På de fem første ligakampene har de bare scoret syv mål. Den som har blitt redningen i i angrep er kantspiller Romain Hamouma.

– Rosenborg må se opp for han. Han er den som virkelig kan skape ting på egenhånd. Får de stoppet han kan de få med seg både ett og tre poeng hjem til Trondheim.

rosenborg

Rosenborg har hatt mye publikum på kampene i det siste.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Frankrikes beste publikum

Ould-Saada forventer fullt trøkk på tribunen torsdag kveld.

– De har fantastiske supportere. Kanskje de beste i hele Frankrike. Det kommer til å bli et virkelig leven på stadion. Saint-Étienne har lange tradisjoner med spill i Europa, så publikum setter pris på disse midtukekampene.

Pessimistisk Mini

Jahn Ivar Mini Jakobsen tror det blir en veldig tøff oppgave for Rosenborg.

– I utgangspunktet skal Rosenborg være godt fornøyd med ett poeng. Jeg kommer ikke til å sette pengene mine på verken uavgjort eller borteseier.

Han er litt bekymret for at noen av Rosenborgs nøkkelspillere har fått en liten formdupp.

– Både Fredrik Midtsjø og Mike Jensen som har dominert i eliteserien i år har vært litt ute av form i det siste. De er veldig viktige for RBK sitt spill.

Han håper at laget kan ta med seg den gode følelsen og kampplanen fra bortekampen mot Steaua Bucuresti.

– Rosenborg har vært veldig gode kontringer denne sesongen. Jeg tror de kommer til å ligge bakpå og satse på hurtige overganger. Så får vi håpe at det trøkket de har hatt på hjemmekampene i det siste har forberedt spillerne på hva som møter de ute i Europa.

Mini

Mini tror det blir en vanskelig kamp for RBK

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix