NRK Meny
Normal

– Dere har verre ting i vente

Etter mye kritikk for sin nye sang «Vi fra andre», sier Hans Rotmo nå at publikum har mye verre tekster i vente.

Hans Rotmo

Vømmølens far har fått kritikk fra en rekke hold på grunn av innholdet i innvandrerlåta «Vi fra andre»

Foto: Karoline Årrestad / NRK

Platecover Hans Rotmo

Hans Rotmo sier at «Six pack vol. 1 – Norge» er en del av et større, kunstnerisk prosjekt.

Foto: Hans Rotmo

I Adresseavisen onsdag ble vømmøl-sanger, Hans Rotmo, kritisert av tekstforfatter Idar Lind, som er skuffet over kollegaen og mener det tekstfaglig går nedover med Rotmo.

Denne kritikken tar derimot Rotmo med stor ro. Han sier den mye omdiskuterte sangen «Vi av andre» er en liten del av et større kunstnerisk prosjekt.

– Jeg er vant med å bli kritisert og dissekert. Da Heimevernslaget ble etablert, fikk jeg høre at det gikk nedover med meg. Men så kom «Vårres jul», som ble bejublet, og dermed pekte pilen oppover igjen, sier Rotmo til avisa.

– Verre ting kommer

Ifølge adressa.no antyder Rotmo at han og Trossetrua band slipper nytt musikkmateriale til høsten i form av en nettbasert musikkutgivelse.

– Det kommer mer som er mye verre, så det er litt dumt av dere i mediene å bruke opp alt kruttet med en gang, sier Rotmo.

– Men hvis jeg blir politianmeldt for rasisme, kan det jo ta sin tid, sier han.

Misliker sangen

Rotmo har tidligere uttalt at han er villig til å møte Venstre-leder, Trine Skei Grande, i retten dersom hun anmelder ham for rasisme.

Hun syntes ikke noe om den nye sangen.

– Rasistene trenger vel også sin visesanger, men det er forvirrende for dem at han er marxist, sa Skei Grande til adressa.no.

Hun avviser derimot at hun vil anmelde trubaduren.

(Saken fortsetter under bildet)

Hans Rotmo og Vømlingan på scenen på Storås lørdag kveld.

Gruppa Vømlingan lover at de ikke vil spille Rotmos nye låt på sine konserter.

Foto: Snorre Schjønberg / SCANPIX

Vil ikke spille låta

Vokalist i gruppa Vømlingan, Terje Hilanmo, er en av dem som heller ikke har noen sans for den omstridte sangen.

– Dette er rett og slett ei dårlig låt fra Rotmos side, sier Hilanmo, som lover at Vømlingan ikke vil spille den nye låta på sine konserter.

Hans Rotmo ønsker å skape en innvandringsdebatt, og er ikke redd for å bli stemplet som rasist eller noe annet. Men mange andre mener sangen er fordomsfull mot innvandrere og muslimer i Norge.

– Han burde latt være å lage denne låta. Dette er bare drittslenging mot muslimer og innvandrere, og er ikke humoristisk, sier nestleder Mari Linløkken i Anitrasistisk senter til NRK.