Normal

– De vakreste nobelprisvinnerne noensinne

Ailin (19) og Isabel Moser (23) var svært stolte over foreldrene etter Nobelprisutdelingen i Stockholm. Prisen er et familieprosjekt, ifølge faren Edvard.

Ailin og Isabel Moser

SE VIDEO: – Jeg har ikke vært så stolt i mitt liv, tror jeg. De var så fine, begge to, sa Ailin Moser (t.v.), som var til stede på Nobelseremonien sammen med søsteren Isabel Moser.

– Jeg vet ikke. Jeg er gråtkvalt. Det var veldig, veldig rørende, sa Isabel Moser da SVTs reporter spurte henne om hvordan det hadde vært å overvære seremonien.

– Det var kjempefint, la søsteren Ailin Moser til.

De er begge svært stolte over foreldrene May-Britt og Edvard Moser, som fikk utdelt Nobelprisen i medisin sammen med John O'Keefe.

– Aldri vært mer stolt

Nobelprisvinnere

TRE VINNERE: Prisvinnerne John O'Keefe, May-Britt Moser og Edvard Moser.

Foto: Skjermdump fra SVT

– Jeg har ikke vært så stolt i mitt liv, tror jeg. De var så fine, begge to, sa Ailin Moser.

– Ja, veldig, veldig fine. Dere må være de vakreste nobelprisvinnerne som har eksisterer, tror jeg, sa Isabel Moser og så bort på foreldrene.

Familietriumf

May-Britt Moser røpet at hun hadde mye øyekontakt med døtrene under seremonien.

SVTs reporter lurte på om Nobelprisen var «den ultimate familietriumfen».

– Det er en belønning for den forskningen vi har gjort. Det har hele familien vært med på, det er ikke bare May-Britt og jeg. Vi har hatt med oss ungene fra starten av. Ungene har tilpasset seg laben og jobbet der, så slik sett kan du absolutt si at det har vært et familieprosjekt.

Moser-paret og John O'Keefe mottar Nobelprisen

SE VIDEO: May-Britt Moser får Nobelprisen i medisin av svenskens konge Carl Gustaf XVI. Hun deler prisen med ektemannen Edvard Moser og John O'Keefe.