– De mistet tellingen, men det ble iallfall 20 sting

Ranheims Kristoffer Lie Løkberg satser på at pleie hos mor og «Heia Fotball» på øret leger sår og hjernerystelse såpass raskt at han er tilbake for fullt igjen i løpet av en ukes tid.

Løkberg og mamma

Ranheim-spiller Kristoffer Lie Løkberg får god pleie hjemme hos mamma Ruth Lie etter smellen han fikk mot Arendal.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg er litt ør i hodet, men ellers går det bra, smiler Løkberg.

Det var spilt drøye ti minutter i mandagens 1. divisjonsoppgjør mellom Ranheim og Arendal da det smalt på Ranheim stadion i Trondheim. Løkberg og Matias Fjeldal Olsen gikk opp i hodeduell. Førstnevnte traff ballen. Arendal-spilleren bommet og traff Løkberg i panna, noe som resulterte i et digert kutt over Løkbergs høyre øyebryn.

– Det sa pang, sier Ranheim-indreløperen når NRK møter ham dagen derpå.

Saken fortsetter under bildet

Løkberg

Kristoffer Lie Løkberg måtte sy 20 sting etter smellen han fikk i mandagens kamp mellom Ranheim og Arendal.

Foto: Morten Andersen / NRK

Tenkte mest på kampen

På vei til sykehuset var han ikke så bekymret for helsa, han tenkte mest på hvordan det gikk med lagkompisene som hadde rundt 80 minutter igjen å spille.

– Mamma måtte holde meg oppdatert underveis. Heldigvis gikk det veien, ler Løkberg, som er i overraskende god form når NRK møter ham hjemme hos mamma Ruth Lie.

På sykehuset måtte det nål og mye trå til for å bukt med det blødende kuttet.

– De mistet tellingen, men det ble iallfall 20 sting til slutt. Kuttet var såpass dypt at det måtte sys både her og der, sier Løkberg.

– Jeg fikk en liten hjernerystelse også, men det er ikke så ille. Jeg har verken kastet opp eller vært kvalm, forteller 25-åringen, som fikk reise hjem fra sykehuset allerede samme kveld under én forutsetning: Mamma Ruth måtte være «sykepleier» og vekke sønnen hver andre time gjennom natta.

– Deilig å være hjemme og få pleie av mamma. I tillegg har jeg et par «Heia Fotball»-episoder (podkast) til gode. Det er god medisin. Og tre poeng i går og full pott etter tre kamper er iallfall god medisin, sier Løkberg.

– Jeg må ta det med ro et par–tre dager. Stingene skal fjernes mandag. Jeg satser på kunne spille fotball igjen i løpet av en ukes tid, sier han.

– Sulten spillergruppe

25-åringen mener jobben som ble lagt ned i vinter er mye av årsaken til at trønderne har gjort det så godt i sesonginnledningen.

– Vi har jobbet veldig godt i hele vinter. Vi har en sulten spillergruppe som har stått på hver eneste dag for å bli bedre. Vi er en sammensveiset gjeng som unner hverandre suksess. Det ser vi resultatene av nå.

– Hvordan skal dere greie å fortsette i samme spor resten av sesongen?

– Vi må bare fortsette å jobbe godt hver dag. Det er den kjedelige «én kamp av gangen» som må gjelde, så får vi telle opp til slutt, sier Løkberg.