NRK Meny
Normal

– Blir ingen vei av 20 millioner

Ordfører i Midtre Gauldal, Sivert Moen, er opprørt over at regjeringen ikke setter av mer enn 20 millioner til E6 gjennom Soknedal i statsbudsjettet for 2017.

Trailer står på tvers av E6 Soknedal. Blir berget av Viking.

En rekke vogntogsjåfører har erfart at veistrekningen gjennom Soknedal kan være trafikkfarlig.

Foto: Ida Kristine Holm / NRK

Sivert Moen

Senterpartiordfører i Midtre Gauldal, Sivert Moen, er lei av å vente på penger til ny E6.

Foto: Midtre Gauldal kommune

– Det blir ingen vei av 20 millioner kroner. Høyre og Fremskrittspartiet er intet veiparti, sier Senterpartiordføreren til Trønderbladet.

Ulykkesbelastet

Ventetida har vært lang for de som ser fram til å få erstattet den sterkt ulykkesbelastede veistrekningen gjennom Soknedal. Opprinnelig starttidspunkt skulle være i 2012, men så ble det 2013 og deretter årsskiftet 2016 / 2017.

–Dagens E6 i Soknedal er en av de farligste strekningene i Trøndelag, sier Moen til lokalavisa.

Les også: – Stort jordras i Soknedal

Mange utsettelser

Den første forsinkelsen kom da regjeringen ville ha utvidet veibredden. Det krevde ny reguleringsplan. Så fikk lokale krefter medhold i kravet om tunnel, og prosjektet ble 300 millioner kroner dyrere. Det utløste nye krav for kvalitetssikring av veiutbyggingen.

Saken fortsetter under bildet.

Arbeidet er i full gang med å få traileren vekk fra E6.

Ingen ble skadd, men denne ulykken i 2013 stengte E6 i over sju timer.

Foto: Henrik Sundgård

Les også: – Sjåføren hadde ikke kontroll

Statens Vegvesen har gitt uttrykk for at de kan sende ut anbud og starte byggingen i mai eller juni hvis Stortinget behandler byggesøknaden før jul, men Høyres stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten sier til avisen at bompengesøknaden neppe blir behandlet før i januar.

– Bevilgninga er med forbehold om Stortingets tilslutning til delvis bompengefinansiering av prosjektet, noe det er lokal og regional tilslutning til. Regjeringen tar sikte på at forslaget om delvis bompengefinansiering blir lagt fram for Stortinget så snart nødvendige avklaringer foreligger, sier Aarbergsbotten.