NRK Meny
Normal

– Bilopphuggeri anmeldt etter dødsbrann

Bilopphuggeriet på Øysand er anmeldt av både Arbeidstilsynet og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap etter den eksplosjonsartede brannen i mai.

Kritisk for hovedbygget på bildemonteringsanlegget.

SE VIDEO: Fra brannstedet på Øysand sør for Trondheim.

Det skriver adressa.no.

Det var i slutten av mai at det både eksploderte og brant kraftig på bilopphuggeriet Trondheim Bil-Demontering på Øysand i Melhus.

En mann omkom, og to andre menn ble kritisk skadd. De ligger fortsatt på Haukeland Sykehus i Bergen.

– Det har lenge ikke vært mulig å avhøre de to skadde på Haukeland universitetssykehus, men nå har vi fått snakket med den ene. Avhøret med ham ga opplysninger som er interessante for etterforskningen, og som det skal jobbes videre med, sier politiadvokat Aage Sliper Midling ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mottatt to anmeldelser

Brann Melhus

TAPT: Brannvesenet anser hovedbygget i bilopphuggeriet som tapt.

Foto: Ole Jørgen Finnes / NRK

Politiet har i løpet av etterforskningen mottatt to anmeldelser av Trondheim bil-demontering.

Bedriften er anmeldt av Arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Hva anmeldelsene konkret går på, vil jeg ikke kommentere, men Arbeidstilsynet har levert anmeldelse for brudd på arbeidsmiljøloven og DSB for brudd på lovverket de har ansvaret for, sier Midling til avisen.

Eksplosjonsartet brann

Den eksplosjonsartede brannen i en bygning tilhørende Trondheim Bil-Demontering, som ligger i Melhus kommune, brøt ut på ettermiddagen.

Nødetatene rykket ut med store styrker etter at politiet fikk melding klokken 16.15. Bygningen var helt overtent da brannvesenet ankom stedet.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen rundt klokken 18.45, men etterslukking pågikk utover kvelden og natten.

NRK har prøvd å få en kommentar fra Midling, uten å lykkes.