– Best å holde seg innendørs de neste dagene

Stor snøskredfare, glatte veier og mye vind. Statsmeteorolog anbefaler folk i Trøndelag å holde seg innendørs til søndag.

Uvær

Meteorologisk institutt melder om skikkelig ruskevær frem til søndag.

Foto: Arild Moe / NRK

– Nå er det et sjeldent sammenfall med sterk vind og mye nedbør. I tillegg er det synkende temperaturer. Det beste er nok å holde seg innendørs til søndag, sier statsmeteorolog Anna Reistad.

Årsaken er lavtrykk langs norskekysten.

Anna Reistad

Statsmeteorolog Anna Reistad advarer mot uværet i Trøndelag resten av uka.

Foto: Vidar Gudvangen / NRK

Glatte veier

Det verste været kommer nord for Trondheimsfjorden, ifølge meteorologen. Men det blir mye vær i hele Trøndelag. Mye nedbør og synkende temperaturer, kan gjøre veiene såpeglatte, advarer meteorologen.

Vegvesenet er klare til å strø veiene om det skulle bli nødvendig. Hittil har de største problemene vært helt nord i nordfylket.

– Vi har ikke satt i verk spesielle tiltak på veiene, men kommer til å strø som alltid om det blir glatt. Det verste vi har sett hittil er helt nord i Nord-Trøndelag, hvor flere veier er oversvømte, sier Ina-Mari Norum i Vegtrafikksentralen.

Stor snøskredfare

De som ser fram til puddersnø i skibakken i helga, kan også bli skuffet.

– Det ligger en del gammel snø i fjellet. Den kommer til å bli hard, og når det legger seg nysnø over den, vil det bli stor fare for snøskred, sier Reistad.

I tillegg kommer det til å bli mye sterk vind.

– Det kan hende det blir vanskelig å holde seg på beina. Vi venter opptil sterk kuling, men det kan hende at den blir svakere til fredag, sier Reistad.

– Blir bedre på søndag

Trøsten er at det hele ser ut til å bli bedre på søndag.

– Det ser ut til at det blir mye bedre vær på søndag, sier Reistad.