NRK Meny
Normal

– Barn i Hemne er redde for mulla Krekar

KYRKSÆTERØRA (NRK): Barn i Hemne er redde etter at det ble klart at mulla Krekar blir flyttet til kommunen. Nå advarer rektor og rådmann foreldre mot å skremme sine barn unødig.

Sodin barne- og ungdomsskole

Elever ved Sodin barne- og ungdomsskole i Hemne, sier de er redde for hva som vil skje når mullaen kommer flyttende.

Foto: Hemne kommune

Torger Aarvaag, rådmann i Hemne kommune

Torger Aarvaag, rådmann i Hemne kommune, ber nå de voksne være litt forsiktige med hva de sier om Mulla Krekar foran barna.

Foto: Hemne kommune
Siv Tove Sødal, rektor ved Sodin

Siv Tove Sødal, rektor ved Sodin barne- og ungdomsskole, sier noen av elevene har uttrykt et ønske om å flytte fra kommunen.

Foto: Hemne kommune

– Vi har fått meldinger fra skolen om at barna er bekymra for det som nå skjer i kommunen. De er redde, og de skjønner ikke helt omfanget av det som skjer, sier rådmann i Hemne kommune, Torger Aarvaag til NRK.no.

Han ber nå om at de voksne tenker mer over hva de sier, og hva som blir publisert i sosiale medier.

– Barn som hører voksne snakke om dette, kan lett bli engstelige. Derfor er det viktig at vi nå tenker før vi snakker. Barna har jo ingen grunn til å være bekymra, sier Aarvaag.

– Noen vil flytte fra kommunen

– Da elevene kom på skolen i dag tidlig, hadde de masse spørsmål og mange meninger. De uttrykker redsel, og noen hadde lyst til å flytte fra kommunen, sier rektor ved Sodin barne- og ungdomsskole i Hemne, Siv Tove Sødal.

De ulike oppfatningene som barna har, fører til at de sprer frykten videre til andre elever. Sødal sier de prøver å ta hånd om situasjonen.

– Vi har valgt å fortelle de ulike klassene om det som nå skjer. Det kommer litt an på aldersgruppa hvor mye informasjon vi gir om Mulla Krekar og om hvem han er, sier rektoren.

– Tenk på barna!

Rektor Sødal sier de har en åpen dialog med kommunen, og at hun derfor tidligere i dag valgte å informere rådmannen om bekymringsmeldingene fra barna.

– Det er viktig at de vet hva som foregår i skolen, og dette kan kanskje være en god grunn til å tenke litt ekstra på barna våre i denne situasjonen, sier hun.

Skolen er den største i kommunen, og har 450 elever.

Krekar-møte 11.30

Onsdag klokken 11.30 hadde politikere, ansatte ved asylmottaket og politi i møte om Krekar.

Rådmann Aarvaag deltok.

– Dette er rett og slett et møte for å få ei oppdatering. Det har foregått så mye den siste tida, så vi trenger å få mer informasjon, sier han.