NRK Meny
Normal

– Avklarte at Ola åpnet for å gå

Ola Borten Moe møtte fylkesstyret til Senterpartiet i Sør-Trøndelag i går, og avklarte at han skulle stille sin plass som nestleder til disposisjon.

Ola Borten Moe

Ola Borten Moe møtte fylkesstyret i Sp i Sør-Trøndelag mandag. Fylkesstyret mener både han og resten av sentralsstyret bør velges på nytt på et ekstraordinært landsmøte mi partiet.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

– Vi møtte Ola og støtter at han stiller sin plass i ledelsen til disposisjon, sier fylkesleder i Sp i Sør-Trøndelag, Gunn Iversen Stokke.

Under dagens møte skal sentralstyret i Senterpartiet avgjøre om de stiller sine plasser til disposisjon eller ikke.

– Dette er en viktig avklaring av Borten Moe. Jeg er veldig glad for denne avklaringa. Det er ryddig og bidrar til å skape ro, sier sentralstyremedlem Per Inge Bjerknes fra Østfold.

Han mener en valgkomité dermed står friere før de skal avgjør hvem som bør bli med i partiets ledelse.

Sendte brev etter møtet

Etter møtet med Ola Borten Moe mandag sendte fylkesstyret i Sp i Sør-Trøndelag et brev til sentralstyret i Senterpartiet.

Gunn Iversen Stokke, Sør-Trøndelag senterparti

Fylkesleder Gunn Iversen Stokke møtte Ola Borten Moe mandag.

Foto: Senterpartiet

– I brevet ber vi sentralstyret om å innkalle til et ekstraordinært landsmøtet og at det velges et nytt sentralstyre, sier Gunn Iversen Stokke.

Dette er brevet fylkesstyret i Senterpartiet i Sør-Trøndelag sendte til sentralstyret mandag:

Fylkesstyret i Sør-Trøndelag Senterparti mener ut ifra den situasjonen partiet nå har kommet opp i, at det må innkalles til ekstraordinært landsmøte for å velge nytt sentralstyre. Det er viktig at valgkomiteen som settes ned, må få nødvendig tid og rom for å kjøre en god prosess. Dette for at hele partiet skal inkluderes og kjenne eierskap i arbeidet for å sette sammen forslag til et nytt sentralstyre. Det er en klar oppfordring om at organisasjonen må følge de vedtatte vedtekter når det innkalles til ekstraordinært landsmøte.

Bør være nestleder

Nå skal vi jobbe for at Ola Borten Moe får fortsette som nestleder i partiet. Vi mener det er plass til både han og Marit Arnstad i ledelsen i partiet, sier fylkeslederen i Sp i Sør-Trøndelag, Gunn Iversen Stokke.

Senterpartiet i Sør-Trøndelag er først ut av fylkeslagene i Senterpartiet og skal ha fylkesårsmøte 7. og 8. februar. Fylkeslederen utelukker ikke at det vil bli en lederdebatt når medlemmer fra 25 lokallag møtes.

– Ola Borten Moe vil innlede på fylkesårsmøte og trekke opp de stor politiske linjer framover, forteller fylkesleder Gunn Iversen Stokke.

For bare noen dager siden sa Ola Borten Moe at han ønsker å fortsette som nestleder. Nå er det åpent hva som skjer på det ekstraordinære landsmøtet. Det er ventet at sentralstyret formelt vil innkalle til ekstraordinært landsmøte i april.

Borten Moe ønsker å fortsette som nestleder