NRK Meny
Normal

– Arnstad er på vei tilbake

At Marit Arnstad er innstilt som nestleder i Nord-Trøndelag Sp er et av flere tegn på at hun er på vei tilbake til politikken, mener samfunnsredaktøren i NRK.

Kyrre Nakkim

Kyrre Nakkim, samfunnsredaktør i NRK.

Foto: NRK

– Det er bare et av mange tegn på at Marit Arnstad gradvis kommer mer og mer inn i politikken, i mer og mer sentrale roller. Og på mange måter inntar en posisjon lik den hun hadde før, som en av de mest ledende skikkelsene, sier samfunnsredaktør Kyrre Nakkim.

– Venter på comeback

Tirsdag ble det kjent at den tidligere statsråden og parlamentariske lederen er innstilt som ny nestleder i Senterpartiet i Nord-Trøndelag.

 Marit Arnstad

Marit Arnstad er på vei inn i ledelsen av Senterpartiet i Nord-Trøndelag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kyrre Nakkim mener vi må vente til stortingsnominasjonen om to år før det blir klart om Marit Arnstad kommer til å gjøre et comeback i norsk politikk.

– Men signalene er klare, og man sitter vel i Oslo og venter på at hun varsler at hun igjen vil være en skikkelse for Senterpartiet, sier Nakkim.

Sist gang det ble gjort rokkeringer i regjeringen var Arnstads navn oppe.

– Vi vet ikke hvor aktuell hun var, men vi vet at hennes navn var i diskusjonen.

– De signalene hun har gitt selv, tyder på at hun nå av private årsaker igjen kan begynne å jobbe mer sentralt, og de signalene kjenner Senterpartiet lokalt. Mange går rundt og venter på at det klare jaet kommer, at hun tar en stortingsplass og at hun igjen kan være aktuell for lederposisjoner, sier Nakkim.

– Dreven og dyktig

Leder Bjørn Arild Gram i Nord-Trøndelag Senterparti sier det er viktig for laget å få Marit Arnstad inn i en sentral rolle når de skal ut i en kommunevalgkamp.

Kyrre Nakkim sier det alltid vil vekke oppsikt når en av Senterpartiets mest profilerte politikere stiller seg til disposisjon.

– Marit Arnstad er en dreven og dyktig politiker, både strategisk og i debatter. Hun kan måle seg med nær sagt hvem som helst i Norge, og har beviselig gjort det. Det er kanskje bare 15-20 personer i Norge som besitter en så høy, politisk kunnskap som hun gjør.

– Så ethvert parti og ethvert fylkeslag vil bare si: – Ja takk, velkommen, sier Kyrre Nakkim, samfunnsredaktør i NRK.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25