– Aldri vært på et så åpent idrettsstevne

Barn, eliteutøvere og utviklingshemmede deler idrettsgleden under kortbanestevnet Trondheim Open i Leangen ishall i helga. Fra høsten av får utviklingshemmede i byen også et organisert skøytetilbud.

Utviklingshemmede, barn og eliteutøvere deler idrettsgleden under kortbanestevnet Trondheim Open på Leangen.

SE VIDEO: Klar til start under kortbanestevnet Trondheim Open i Leangen ishall i helga.

– Dette er et kortbanestevne på skøyter som er for alle, alt fra bittesmå rekrutter på tre år til godt voksne folk. I tillegg har vi med oss Oppegård IL, som er utviklingshemmede som går på skøyter. De er fantastisk flinke og viser en idrettsglede som er helt utrolig, sier Frode Midjo, styremedlem i Trondheim Kortbaneklubb, til NRK.

Eirik Knudsen Gåseidnes, deltager under Trondheim Open 2015

FANTASTISK: – Det er en kjempefantastisk spennende opplevelse, sier Oppegård-løperen Eirik Knudsen Gåseidnes om å delta i Trondheim Open 2015.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det er svært bra at så mange ulike grupper deltar i stevnet i Leangen ishall lørdag og søndag, mener han.

– Det er mye artigere for alle sammen, forklarer Midjo.

– Spennende opplevelse

– Det er en kjempefantastisk spennende opplevelse. Jeg har vært i Trondheim tre ganger på skøytestevne, i 2013, 2014 og i år i 2015, sier Eirik Knudsen Gåseidnes til NRK.

– Hvordan gikk det i dag?

– Det gikk veldig bra,og jeg har tatt gull alle de tre gangene, svarer Gåseidnes.

Oppegård-løperen tok medalje under Special Olympics i Sør-Korea for to år siden.

(Saken fortsetter under bildegalleriet)

Nytt skøytetilbud

Frode Midjo, Trondheim Kortbaneklubb

LAGER SKØYTETILBUD: Frode Midjo og Trondheim Kortbaneklubb har klubben fått 230.000 kroner fra Xtra-stiftelsen til å lage et skøytetilbud til utviklingshemmede i Trondheim fra høsten av.

Foto: Morten Andersen / NRK

Oppegård IL har vært en foregangsklubb i Norge ved å ha et skøytetilbud for utviklingshemmede.

– Vi har sett hvor bra gjengen fra Oppegård har det, og hvor godt skøytesporten egner seg for utviklingshemmede, forteller Midjo i Trondheim Kortbaneklubb.

Nå har klubben fått 230.000 kroner fra Xtra-stiftelsen til å lage et skøytetilbud til utviklingshemmede også i Trondheim fra høsten av.

– Pengene skal brukes på utstyr, en deltidsstilling til å starte opp, og til å lage et sosialt opplegg rundt, forklarer prosjektlederen.

Han håper flere vil prøve tilbudet.

Rune Gerhardsen, skøytepresident

ALLE ER MED: – Jeg må innrømme at jeg aldri har vært på et så åpent idrettsstevne noen gang. Her er alle med, sier skøytepresident Rune Gerhardsen.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Hvis noen ønsker å prøve skøyting allerede nå, er det bare å kontakte meg, sier Midjo.

Imponert skøytepresident

– Jeg må innrømme at jeg aldri har vært på et så åpent idrettsstevne noen gang. Her er alle med, sier skøytepresident Rune Gerhardsen til NRK.

Han var imponert over bredden og idrettsgleden.

– Jeg har sett noen på tre-fire år her, de går som noen raketter og med en entusiasme jeg aldri har sett maken til. Her er det rekrutteringsgrupper av de litt yngre, her er de beste vi har, og her er også en gruppe utviklingshemmede som viser en idrettsglede en sjelden ser, forklarer Gerhardsen.