NRK Meny
Normal

9000 barn sparket fra seg på cup

Det var en upåklagelig stemning under åpninga av Norges nest største fotballturnering for barn og unge mandag.

Det var en upåklagelig stemning under åpninga av Norges nest største fotballturnering for barn og ungdom, Skandia-cupen på Ladesletta i Trondheim.

SE VIDEO: Turneringa på Ladesletta foregår hele denne uka.

gutter Skandiacup

Favorittlagene til Jakob Mjønes Tysnes og Konrad Tingstad fra Freidig fotball er Barcelona og Liverpool.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Vi skal bli proff, bedre enn Messi, sier Jakob Mjønes Tysnes og Konrad Tingstad fra Freidig fotball til NRK under cupen.

Har reist fra Ålesund

Vel 9000 barn og unge i alderen 11–19 år møttes i dag til avspark i hovedcupen i Skandiacupen, og det i strålende sol på Ladesletta i Trondheim.

– Skandiacup er et fantastisk idrettsarrangement som er viktig Trondheim, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik i et skriv om cupen.

Cupen har foregått i hele 41 år og er Midt-Norges største breddearrangement. Nærmere 50 tilreisende lag skal denne uka sparke fotball til den store gullmedalje.

En av dem som har tatt turen er Marie Johanne Gunnarsdottir Sletten fra Ålesund. Hun spiller for Sportsklubben Herd.

– Jeg har spilt en kamp hittil og da vant vi 9–0. Så det var en veldig bra seier, men vi kom ikke til sluttspillet da. Vi er bare her for å ha det gøy, sier Marie Johanne til NRK.

I tillegg til at flere kamper skal spilles i dag, vil også de unge få mulighet til å være med på strandparty i Pirbadet etter cupen.

ball

Skandia-cupen har blitt arrangert i hele 41 år og er Midt-Norges største breddearrangement.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK