Hopp til innhold

90 uten jobb ved årsskiftet

90 ansatte kan miste jobben ved Røros Sykehus allerede før årskiftet. En tragedie for fjellregionen, sier ordføreren i Røros.

Sykehus, illustrasjonsbilde
Foto: NRK

Allerede ved årsskiftet kan St. Olavs ortopediske avdeling på Røros være lagt ned, og 90 helsearbeidere stå uten arbeid.

Røros kommune greier ikke erstatte desse arbeidsplassene, sier ordfører John Helge Andersen. Han mener nedleggingen er en tragedie for fjellregionen.

- Etter mitt syn så ligger det ikke an til sykehuset blir avviklet og vi jobber ikke ut i fra det. Om det likevel skulle skje, så er det 90 ansatte som blir satt på døra som et hastevedtak i ferien, sier Andersen.

Ikke nye jobber

Ordføreren er oppgitt og ser det nærmest som en håpløs oppgave å skaffe tilveie alternative jobber for de 90 helsearbeiderne.

- Røros kommune kan aldri bli et resevearbeidskontor verken for St. Olavs Hospital eller for det offentlige. Og det hjelper ikke å opprette en dørfabrikk her på Røros, for det har vi allerede flere av, sier Andersen.

Ordfører John Helge Andersen er særlig bekymret for de unge familiene som har etablert seg i regionen etter å ha fått jobb ved sykehuset. Han frykter at de nå flytter fra kommunen.

- For Røros kommune er det en tragedie. for sykehuset som kompetansearbeidsplass for 90 personer har vært litt av grunnlaget  for lokalsamfunnet og  regionen Røros. Dette har så store politiske implikasjoner at jeg finner det lite sannsynlig at Røros sykehus blir lagt ned, sier Andersen.

Balanse i 2007

Selv om ordføreren fortsatt håper sentrale myndigheter griper inn og redder sykehuset, står styreleder ved St.Olavs Hospital, Nils Kvernmo, fast på vedtaket om nedlegging. Og han utelukker ikke at det skjer allerede ved årsskiftet.

- Det kan være mulig. Styret ved St. Olavs Hospital har tøft press på seg til å være i balanse i 2007, sier Kvernmo.