– En hund ville blitt bedre behandlet

Barbeint og kun iført pysjamas ble den 90 år gamle pasienten satt på bussen hjem fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

Helsebussen

En 90 år gammel dame måtte reise flere timer med helsebussen, kun iført pysjamas etter en operasjon på sykehuset i Trondheim.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg synes det er forferdelig at noe sånt kan skje med ei eldre dame på 90 år, sier datteren, som helst vil være anonym av hensyn til sin mor.

90-åringen hadde vært på sykehuset i Trondheim for å operere et lårhalsbrudd i slutten av oktober. Få dager etter operasjonen ble hun videresendt til opptrening på Ørland, en tur som med vanlig personbil tar litt over to timer.

– Jeg trodde hun skulle få drosje hele veien, men så viser det seg at de har satt henne på helsebussen helt ut til Rissa, før hun fikk drosje derfra. På toppen av det hele var hun barbeint og kun iført en pysjamas, forteller datteren til NRK.no.

– Dette skal vi komme til bunns i

Hun er rasende på sykehusets behandling av moren.

– Jeg er sikker på at en hund ville blitt behandlet bedre, sier hun.

Saken ble kjent gjennom lokalavisa Fosna-Folket, og nå legger lederen for pasientreiser ved St. Olavs Hospital, Trude Moestuen, seg helt flat.

– Dette skal selvfølgelig ikke skje, og vi må beklage det på det sterkeste, sier hun til NRK.

Moestuen forteller at sykehuset nå skal sjekke saken ned til minste detalj for å finne ut hva som gikk galt.

– Vi skal gå gjennom rutinene våre. Ingen her vil ha det slik, og alle jeg har snakket med sier at vi må komme til bunns i dette, for slik skal det ikke være, lover hun.