NRK Meny
Normal

9-åringen avhørt om drapene

Niåringen som overlevde tragedien i Overhalla var i dommeravhør torsdag ettermiddag. Bistandsadvokat Inger Johanne Dehli sier jenta er hovedvitne i saken.

Overhalla hus
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Den ni år gamle jenta som var i huset i Overhalla, der hennes mor og venninne ble drept, ble avhørt torsdag ettermiddag. Bistandsadvokat Inger Johanne Dehli sier jenta er et svært viktig vitne.

Avhøret gikk svært bra

- Hun ble avhørt fra klokka 1300 til klokka 1530, og fra et etterforskningsmessig synspunkt gikk det svært bra, sier Dehli til NRK. Hun mener avhøret kan føre til rask oppklaring av saken.

Dehli sier at niåringen etter forholdene har det bra. Hun har sin far og familie og nettverk rundt seg som tar godt vare på henne.

Tilstede drapsnatten

Da den 26 år gamle usbekeren oppsøkte sin ekskone i bolighuset på Skogmo i Overhalla sent søndag kveld, var også kvinnens ni år gamle datter og en sju år gammel jente i huset. I løpet av natta ble kvinnen og den sju år gamle jenta drept.

Niåringen ble i dag avhørt av politioverbetjent Tone Davik fra Kripos som er ekspert på avhør av barn. Hun sier at jenta forklarte seg greit, og hadde mye viktig informasjon å komme med. Mye tyder på at det ikke bler nødvendig med flere dommeravhør av jenta.