8,5 timers maratonsending fra signingsjubileet

I dag kan du følge feiringa av kongeparets 25 år på tronen hele dagen på våre nettsider og NRK1.

Kongeparet ankommer i sjalupp til Ravnkloa

Kongeparet ble signet 23. juni 1991 i Nidarosdomen i Trondheim.

– Denne sendinga er nok sikkert på størrelse med det vi gjorde under VM på ski i 1997. For oss på distriktskontoret til NRK Trøndelag er nok dette noe av det største vi har gjort i løpet av en dag, sier prosjektleder Linda Bjørgan.

Program signingsjubileum

Kongefamilien har tett program hele dagen.

Foto: Grafikk: NRK

Sammen med resten av «signings-redaksjonen» er hun godt i gang med torsdagens 8,5 timer lange sending. På våre nettsider kan du følge hele dagens feiring av kongeparets 25-årsjubileum.

Signingsredaksjonen i møte i NRKs lokaler på Tyholt.

Et stort apparat fra NRK Trøndelag er i full sving med torsdagens 8,5 timer lange sending på NRK1 og nett-tv.

Foto: Merete Verstad / NRK

Fikk trøndersk frokost

Kongefamilien har akkurat fått være med på folkefest i Ravnkloa der de ble hyllet med taler, sang og en egen utstilling med barnetegninger. De fikk også noen glimt av den sær-trønderske idretten «basse.»

Kongefamilien fikk også servert Trondheimsfrokost med trønderske råvarer og kronprisessen syklet sin egen smudi.

Ved kongeparets ankomst i Ravkloa var både fylkesmann Brit Skjelbred og ordfører Rita Ottervik klar til å ta i mot kongefamilien.

– Nesten hele det offentlige Norge er samlet i Trondheim. Nesten halve regjeringa, veldig mange stortingsrepresentanter kommer, høyesterettsjustituarus, hele kirkeledelsen kommer og hele kongefamilien her. Så dette er svært, sier Bjørgan.

Kongefamilien forlot Ravnkloa klokka 11 og dro tilbake til Kongeskipet.

Signingsgudstjeneste

Kongeskipet i Trondheim under signingsjubileet

Kongeskipet Norge, med kongeparet, kom allerede til Trondheim onsdag formiddag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Klokka 12 er det klart for gudstjeneste i Nidarosdomen. Der markeres det at det er nøyaktig 25 år siden kong Harald og dronning Sonja ble signet av kirka. Til stede i domkirka vil det være en rekke prominente gjester.

– Jeg tror det blir mange fine høydepunkt i løpet av dagen, men midt under gudstjenesten skal det en 13-åring, sammen med en av veteranene fra Trøndelag Teater, framføre (Teodor Merkerås Rasmussen og Wenche Strømdahl journ.anm.) en tekst for kongeparet som er veldig sterk. Det tror jeg blir et minneverdig øyeblikk fra kirka, sier Bjørgan.

Når signingsgudstjenesten er ferdig forflytter kongeparet seg videre til Stiftsgården. Der vil det klokka 15 være middag for 600 inviterte gjester. Kongeparet vil også gå ut på trappa og hilse til folket utenfor.

Middagen varer i halvannen time og deretter vil kongeparet dra tilbake til kongeskipet. KS Norge forlater havna klokka 17.

Utdrag fra signingen av kong Harald V i Nidarosdomen 23. juni 1991.

Her blir kong Harald signet i Nidarosdomen for 25 år siden.