NRK Meny
Normal

8-åring forsøkt lokket inn i bil

Foreldre med barn ved Nypvang skole i Trondheim er i dag informert om at det har vært en hendelse hvor en elev har blitt stoppet av fremmede menn i en bil. Skolen har kontaktet politiet, som etterforsker saken.

Laster kart, vennligst vent...

– Vi fikk melding klokka 08:14. Da var det ei jente på 8 år som hadde vært på vei til Nypvang skole. Det hadde stopppet opp en lav sort bil som lurte på om hun ville bli kjørt til Skjetlein, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard.

Gjemte seg og dro hjem

Det skal ha vært tre menn i den sorte bilen, og jenta syklet på Kammen da hun ble stoppet. 8-åringen ble redd og gjemte seg etter hendelsen.

– Hun hadde syklet bort til en gård og gjemt seg. Deretter hadde hun syklet hjem til mor som meldte fra til oss, sier Handegard.

Merkelig å stoppe en syklende unge

Jenta skal ikke ha blitt tatt tak i eller vært i fysisk kontakt med mennene. Etter hendelsen skal den sorte bilen ha kjørt opp til Skjetlein videregående skole.

– Det er merkelig å bli stoppet og tilbudt skyss når du ferdes på sykkel, tenker jeg, sier operasjonslederen.

En patrulje fra Heimdal politistasjon har i dag vært hjemme og hatt en samtale med familien.

– Det er ikke noe som tyder på at jenta kjente de tre som var i bilen.

Ber om tips

Politiet er svært interessert i tips fra folk som har sett en liten sort bil ved Skjetlein videregående skole ved 8-tida i morges.

– Hvis noen kjenner igjen situasjonen, så er det fint om de tar kontakt slik at vi får avklart hva dette er, sier operasjonslederen.

Ber foreldre snakke med ungene

I et skriv fra skolen anbefales foreldre og foresatte å snakke med ungene om det som har skjedd. Elevene anbefales også å gå sammen med noen andre til og fra skolen eller å bli fulgt av en voksen.

– Vi har tatt saken veldig alvorlig, men ønsker ikke å overdramatisere hendelsen, sier rektor ved Nypvang skole, Arnt-Inge Nilsen.

Han forteller at lærere, assistenter og skoleledelse er godt informert, og at de har hatt samtaler med elevene både enkeltvis og i grupper i løpet av dagen.

– Vi tar alle henvendelser fra elevene på største alvor, poengterer rektor.

Han forteller at skrivet de har sendt ut er utarbeidet med hjelp fra politiet. I skrivet bes foreldre og foresatte også om å gi ungene beskjed om å varsle nærmeste voksen hvis de skulle havne i en lignende situasjon selv.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal