60 trønderske ungdommer på Utøya

Setter opp buss nordover for trønderske leirdeltakere i natt.

– Vi vil sette opp buss allerede i kveld, så ungdommene kommer seg hjem så fort som mulig, sier fylkessekretær Tore Nordseth i Sør-Trøndelag Ap.

De har i kveld opprettet et provisorisk kriseteam.

– En delegasjon på 60 trønderungdommer er på Utøya i år, og vi er veldig bekymret for dem, forteller Nordseth.

Han ber pårørende eller andre som har fått kontakt med ungdommene, om å melde fra til kriseteamet, som jobber aktivt med å få oversikt over trønderne som var på leir på Utøya.

– Vi har så langt ikke fått kontakt med alle, men vi jobber kontinuerlig med å skaffe til veie alle opplysninger, sier Nordseth.

Har forteller at mange pårørende har ringt Ap i kveld.

– Pårørende kan ringe kriseteamet til Sør-Trøndelag AP på telefon 73 88 33 80. Vi vet ikke alt, men vi prøver å svare så godt vi kan, sier Nordseth, som oppfordrer pårørende til å følge med i media.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.