60 mil i sykedrosje helt unødvendig

Ole Klingen fra Namsskogan kjørte til sammen 60 mil til St. Olavs Hospital i Trondheim uten at han trengte det.

Ole Klingen

Ole Klingen lå slik i drosjen i 60 mil på turen mellom Namsskogan og St. Olavs Hospital i Trondheim.

Foto: Knut Inge Seem, Namdalsavisa

Ole Klingen er uføretrygdet og har en utposing på hovedpulsåra som sjekkes jevnlig. Disse undersøkelsene gjør han på Sykehuset Namsos, og er det ikke noe galt får han vanligvis et brev med beskjed om det.

– Ingen god forklaring

– Men denne gangen ble jeg innkalt til lege ved St. Olavs Hospital, og da måtte jeg ta taxi til Trondheim fra Namsskogan, forteller Klingen til NRK.

Det var Namdalsavisa som først omtalte saken. For da Klingen kom fram til legen ved St. Olavs Hospital viste det seg at det ikke var noe galt med utposingen på hovedpulsåra. En beskjed han like godt kunne ha fått i brevs form.

– Legen på sykehuset hadde ingen god forklaring på hvorfor jeg var blitt innkalt. Han fortalte at tilstanden min var uforandret, ga meg et klapp på skulderen, og ønsket meg god tur hjem, sier Ole Klingen.

På grunn av helseproblemene måtte Klingen ligge inne i taxien på turen som tok hele dagen for nøyaktig ei uke siden.

Kostet 8000 kroner

– Det er ikke akkurat behagelig, men det er den eneste måten jeg kan sitte i bilen på. Det ble en lang dag for lite, men jeg har jo god tid som uføretrygdet. Det jeg reagerer på er ressursbruken her. Taxituren kostet rundt 8000 kroner, og det ville vært langt billigere å sende et brev hjem til meg, sier han litt ironisk.

Ved St. Olavs Hospital i Trondheim beklager de at Klingen måtte kjøre de 60 milene til og fra sykehuset til ingen nytte.

– Her har det skjedd en misforståelse, og vi er lei oss for det som skjedde, forteller avdelingsoverlege Torbjørn Dahl ved karkirurgisk avdeling til Namdals-Avisa.

Dahl innrømmer at drosjeturen var unødvendig, og sykehuset vil se nærmere på rutinene sine i slike saker.

Har du tips om lignende hendelser, kan du kontakte oss i NRK Trøndelag på e-post; trondelag@nrk.no.