60 år med Snurring

I år feirer turmaten Snurring 60 år og hvert eneste år blir det solgt nesten en halv million bokser. Men hva er hemmeligheten bak denne snurringen?

 

 

Snurring
Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

En av de varene som du synes har stått i butikkhyllene i alle år, og som du kanskje mistenker ikke har blitt byttet ut siden 1984, er boksen med Snurring.

I år feirer turmaten 60 år og hvert eneste år blirdet solgt nesten en halv million bokser, og salget er særlig høyt nå om sommeren.

Men hva er hemmeligheten bak denne snurringen, som holder seg overraskende godt til tross for alderen? Vi har besøkt fabrikken i Namsos.

Arild Sand, kvalitetsansvarlig hos Terina Namsos sørger først for at radioreporteren er ren og pen slik at hun ikke tilfører Snurringen noen nye ingredienser på kjøkkenet.

Frisk med tomatpuré

Snurring

Arild Sand tilbreder lunsj.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Historien om Snurringen startet med en skje tomatpuré for 60 år siden. Turmaten hadde tidligere sett grå og kjedelig ut og få ville kjøpe den.  Den kosmetiske operasjonen ble en suksess og fortsatt produseres Snurring etter oppskriften fra 1957.

- Det er svinekjøtt, flesk, erter og ris. Det er litt tomatpuré for å få fin farge og det er en hemmelig krydderblanding oppi, men jeg kan røpe at det blant annet er pepper og muskat,  sier Arild Sand.

En dag hver måned blir satt av til snurringproduksjon.

Forsnakkelse

- De skulle lage et nytt navn på et nytt produkt. Det var tenkt å kalle det slurring som var kjent kraftkost for skogsarbeidere. Slurring er flesk som er rullet i mel og stekt på bålet. Det ble en forsnakkelse og navnet ble dermed Snurring, forklarer Sand.

Navnet ble en suksess og navnet betyr rett og slett av innholdet skal surres og snurres i steikepanna. Det ble også markedsføringstemaet.

 Snurring-lunsj

Sand sørger naturligvis for at Norgesglassets reporter Agnete Daae Qvale Holmemo for smake en skikkelig snurringlunsj.

- Jeg liker å dele den opp i skiver og surre den i panna. Jeg foretrekker å steke et egg til, eller kanskje surre litt løk. Det er også godt med litt ekstra krydder, sier Sand.

Det smaker turmat.

- Det er kraftig mat. Det er beregnet at du skal kunne gå en solid tur etter å ha spist, sier Sand.

Og  reporteren ble veldig mett etter besøket hos Terina Namsos.

Siste fra Trøndelag

Midtnytt onsdag med Elisabeth Strand Mølster

Midtnytt onsdag med Elisabeth Strand Mølster