NRK Meny
Normal

58-åring fikk kniv i ryggen etter fall

En hundespannkjører fra Storbritannia hadde skikkelig uflaks da han mistet balansen og landet rett på en kniv i Holtålen.

Sammen med ei dame hadde 58-åringen kjørt hundespann i tre timer, da paret bestemte seg for å ta seg en matpause ved innsjøen Riasten i Holtålen.

– I forbindelse med forberedelsene til matlaginga falt mannen rett på en kniv som gikk rett inn i ryggen hans, sier Bjørn Handegard, som er operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Fikk hjelp av luftambulansen

Kvinna som var på tur med den uheldige mannen fikk varslet politiet om ulykken klokka 15.43, men det var ikke enkelt å få hjelpen ut til stedet der paret var.

– Det er litt utenfor allfarvei, og det går ingen bilvei helt dit, forteller operasjonslederen.

Luftambulansen ble derfor tilkalt, og drøye 40 minutter etter at meldingen kom inn, landet helikopteret ved skadestedet.

Hell i uhell

Det var en periode usikkert om kniven hadde gått så langt inn at den kunne ha gjort skade på vitale organer, men meldingene fra mannskapet på luftambulansen tyder på at mannen hadde hell i uhell.

– Det virker ikke som det er alvorlig. Slik som vi har fått inntrykk av skal det hele ha gått bra, sier operasjonsleder Handegard til NRK.no i 17-tida.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n