NRK Meny
Normal

50 mister jobben i Stjørdal når fabrikk flyttes

50 ansatte mister jobben i Stjørdal når Glen Dimplex Nordic legger ned fabrikken i desember neste år. Dette er besluttet i dag. Selskapets produkter flyttes til Nord-Irland.

Glen Dimplex

Produksjonen i Stjørdal legges ned og flyttes til Nord-Irland.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Det var på et allmøte i ettermiddag at de ansatte fikk vite at fabrikken i Stjørdal legges ned.

– Det har vært vanskelig. Medarbeiderne i Glen Dimplex Nordic har gjort en kjempejobb for å snu utviklingen. Det har vært en kolossal framgang i produktiviteten Derfor er det frustrerende at vi ikke klarer å opprettholde produksjonen. Det er vemodig, sier administrerende direktør i Glen Dimplex Nordic, Steen W. Reves til NRK.

Det er bare ett år siden bedriften investerte 19 millioner kroner i ei ny produksjonslinje i Stjørdal for å øke produktiviteten.

Reves forteller at konsernet Glen Dimplex Nordic i fjor hadde et underskudd på 14 millioner kroner.

Stanser produksjon neste år

Produksjonen av panelovner ved fabrikken stanses fra desember neste år.

Steen W. Reves

Administrerende direktør i Glen Dimplex Nordic, Steen W. Reves beklager at 50 ansatte mister jobben.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

– Ledelsen vil i tida fremover og i tett samarbeid med de tillitsvalgte drøfte hvordan dette kan gjøres på en best mulig måte, sier Reves.

Glen Dimplex Nordic er en av verdens ledende produsenter av panelovner og varmeprodukter, husholdningsapparater og kjøleutstyr for industri og husholdninger.

Hovedkontoret er i Stjørdal, og det er avdelingskontor i Lillestrøm. Hvert år selges det fra Glen Dimplex Norden vel 300.000 panelovner.

Flere informasjonsmøter

Allerede i slutten av august ble ble alle ansatte i Glen Dimplex Nordic orientert om at konsernet hadde satt i gang en prosess for å se på mulige resultatforbedringer ved å overføre produksjonsvolum mellom ulike enheter i konsernet, heter det i ei pressemelding.

– Men hvorfor er det nødvendig å flytte produksjonen til Nord-Irland?

– Det er mer lønnsomt å få en større produksjon på en fabrikk, sier Reves til NRK.

Han sier de også vurderte å flytte produksjonen fra Nord-Irland til Norden.

Dette lønte seg ikke fordi det engelske pundet er på sitt laveste nivå på over 30 år etter brexit.

– Det er også lettere å flytte produkter fra Norge fordi det er et mindre sortement, og produksjonen er mer komplisert ved de to fabrikkene i Nord-Irland.

Bedriften Glen Dimplex Nordic AS presiserer at de vil fortsette virksomheten i Norden og betjene kundene fra et lager i Stjørdal.