5 utforkjøringer søndag morgen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Politiet har mistanke om ruskjøring i flere av utforkjøringene.

10 personer, de aller fleste ungdommer, var involvert i utforkjøringer i Nord-Trøndelag i morgentimene søndag. De fleste er sendt til sykehus, men ingen skal ha kommet alvorlig til skade.

Alle de fem utforkjøringene skjedde i tidlige morgentimer fra klokka fire til ni. Politiet mistenker flere av førerne for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, og operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Dag Hjulstad, er skremt over det store antallet.

– Og dette er bare de som har kjørt utfor, sannsynligvis er det adskillig flere som har kjørt ruset, sier han til NRK.

Kl. 0400:


Den første ulykka som ble meldt klokka fire skjedde i Verdal. Her er det ikke mistanke om ruskjøring, men for høy hastighet.

En personbil med fire ungdommer i alderen 15 til 29 år fra Steinkjer kjørte utfor E6. Tre av dem ble sendt til Sykehuset Levanger, mens en ble sendt i luftambulanse til St. Olavs Hospital.

Kl. 0427


Ved halv femtida fikk politiet melding fra en bilist som kjørte på E6 i Harran i Grong at det lå en bil utenfor veien. Det var da ingen personer i bilen, men politiet møtte en tydelig beruset person som gikk langs E6 da de nærmet seg stedet. Det var bilføreren, en 27 år gammel mann fra Steinkjer. Mannen ble sendt til Sykehuset Namsos.

Kl. 0621:


Ved halv sjutida kjørte en bil med to unge gutter utfor i Svedjanvegen i Steinkjer. De kjørte en uregistrert bil, og sjåføren, en 16-åring fra Inderøy, er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Passasjeren, en 18-åring fra Steinkjer, eier den uregistrerte bilen. Begge vil bli tiltalt for mistanke om ruskjøring. De kom fra utforkjøringa uten skader.

Kl. 0826:

Ved halv nitida fikk politiet melding om ei utforkjøring i Tranamarka i Steinkjer. Her er det ikke mistanke om ruskjøring, men at bilen har hatt for høy fart. En personbil med en 18-åring og en 19-åring fra Steinkjer kjørte utfor og gikk rundt. Den 18 år gamle jenta som var passasjer i bilen ble sendt til sykehus, men det skal ifølge politiet ikke være snakk om alvorlige skader.

Kl. 0845:

Den siste utforkjøringa skjedde på gamle E6 mellom Formofoss og Grong. Det var en 37 år gammel motorsyklist fra Verdal som ikke klarte å holde seg på veien. Han er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Ingen andre var involvert i denne urforkjøringa.