NRK Meny
Normal

49-åring fengslet i fire uker

49-åringen fra Steinkjer som er siktet for å ha skadet ei kvinne i underlivet, blir varetektsfengslet i fire uker.

Theo Dretvik

Politiadvokat Theo Dretvik krevde fire ukers fengsling av Steinkjer-mannen.

Foto: Frank Almås / NRK

Det avgjorde Inntrøndelag tingrett i ettermiddag. I to av ukene har han brev- og besøksforbud.

LES: Vil varetektsfengsle

LES: Siktet på nytt

Mannen er siktet for grov mishandling av ei kvinne, men nekter straffskyld. Han er to ganger tidligere dømt for lignende forhold.

– Straffbar handling

– Grunnlaget for at han framstilles for fengsling er først og fremst at det er skjellig grunn til mistanke om at det har skjedd en straffbar handling, opplyser politiadvokat Theo Dretvik.

Politiet mener det er fare for bevisforspillelse og gjentagelse, og ønsket derfor 49-åringen varetektsfengslet.

– Vi er redde for at han vil oppsøke den fornærmede kvinnen som vi mener har et avhengighetsforhold til mannen. Vi frykter han kan påvirke hennes frie forklaring, sier Dretvik.

– Et uhell

Også kvinnen forklarer at det er en skade som ikke skyldes en kriminell handling, og i følge politiet hevder hun skadene hun fikk skyldtes et uhell.

Hovretten i Sundsvall

49-åringen er her på vei inn i Hovrätten i Sundsvall da ankesaken etter dødsfallet i Östersund ble behandlet.

Foto: Marcus Frånberg / Sveriges Radio

Det var helsearbeidere som kontaktet politiet da de fikk se skadene den aktuelle kvinnen hadde i underlivet.

Da politiet forstod hvem hun hadde vært sammen med, ble 49-åringen pågrepet i sin egen bolig i Nord-Trøndelag tidligere denne uka.

Den siktede 49-åringen var i retten i dag representert ved advokat Øyvind Buhaug. – Siktede har anket avgjørelsen om varetekt til lagmannsretten. 49-åringen mener han er uskyldig i denne saken, sier Buhaug.

Frykter nye overgrep

I ettertid er det også kommet fram at 49-åringen har invitert en annen kvinne hjem til seg.

– Vi frykter dette er starten på en ny mishandling. 49-åringen har et modus som er helt spesielt i Norge, og derfor frykter vi han skal forgripe seg på ny, understreker Theo Dretvik.

Mannen er tidligere dømt to ganger for å ha mishandlet kvinner i underlivet. Han har nylig fått et forelegg for et lignende, men mindre alvorlig tilfelle.

Dømt tidligere

I 2004 ble han dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha påført en kvinne i Nord-Trøndelag alvorlige skader i underlivet med en tapetkniv.

I 2010 ble han dømt til halvannet års fengsel for grov mishandling i Sverige. Tre år tidligere ble hans daværende kjæreste, en 31 år gammel kvinne fra Malvik, funnet død på en campingplass i Östersund.

Dommen ble anket til Hovrätten i Sundsvall som behandlet saken i mai. Dommen i ankesaken er ennå ikke avsagt.

I 2010 ble han siktet for å ha fjernet en spiral fra en kvinne. Siktelsen ble senere henlagt, men han ble bøtelagt for å ha fotografert den sovende kvinnen naken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.