NRK Meny
Normal

40.000 kjemper om 2.500 cupfinaleplasser

Bare 2.500 av billettene til cupfinalen på Ullevaal er lagt ut på det åpne markedet. Intet mindre enn 40.000 fotballfans har meldt seg på.

Ullevål stadion

Det er ti år siden Rosenborg spilte cupfinalen sist, men flaks avgjør om du får sjansen til å opppleve finalen på Ullevaal stadion.

Foto: Rainer Prang / NRK

Yngve Haavik, kommunikasjonsrådgiver og nettredaktør i Norges Fotballforbund (NFF) kan fortelle om stor interesse for de 2.500 frie billettene.

40.000 har meldt seg på innen fristen.

– Det er som det pleier å være, sier han.

Nå er det loddtrekning som gjelder. Med andre ord, her gjelder det å ha flaks.

Trekningstidspunkt får vi ikke avklart akkurat nå.

70 prosent til finalelag og supportere

Ullevaal har plass til mer enn 25.000, så kampen om billettene fortsetter.

Det er utvilsomt mange som vil oppleve stemninga på cupfinalen på Ullevaal. De andre billettene blir fordelt slik, ifølge NFF:

Billettfordeling cupfinalen 2013

Rosenborg får 7.300 billetter, cupfinalemotstander Molde får 5.700 billetter.

Billettfordelingen til årets cupfinale for menn betyr at nesten 70 prosent av de vanlige sitteplassene på Ullevaal stadion er forbeholdt finaleklubbene og supportere.

Billettene fordeles mellom klubbene på denne måten.

Begge får først 3.000 billetter hver, til sammen 6.000 billetter. De øvrige 7.000 billettene fordeles mellom finalelagene i forhold til gjennomsnittlig publikumstall på deres hjemmekamper i serien så langt i år.

Minimumskvoten for lagene er på 5.700 billetter.

Billetter fotballfamilien

Gjennom ulike avtaler er det flere som har mulighet til å bruke forkjøpsrett for billetter. Dette er først og fremst personer som gjør en innsats for fotballen året igjennom, som tillitsvalgt, ansatt eller samarbeidspartner, og de som har sesonghefter.

Fotballkretsene, de øvrige klubbene i Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien, serieforeningene og øvrige i organisasjonen får tilbud om kjøp av i alt 2.050 billetter.

2.200 plasser selges gjennom Ullevaal Business Class (UBC). 1.500 billetter er holdt av til de med frikort eller forkjøpsrett til alle fotballkamper som arrangeres av NFF. Dette er først og fremst tillitsvalgte i NFF på alle plan, og ansatte.

2.650 billetter er solgt gjennom avtaler med NFFs samarbeidspartnere.