NRK Meny
Normal

4 av 10 midlertidig ansatt

Ved Medisinsk fakultet ved NTNU, er 40 prosent av de ansatte på midlertidige kontrakter.

Det medisinske fakultet i Trondheim

Medisinsk fakultet ved NTNU har 40 prosent midlertidig ansatte.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Hver tredje ansatte ved norske universiteter og høgskoler går på midlertidige kontrakter, og NTNU er en av de største synderne, melder Dagens Næringsliv.

– På mitt institutt er vi 13 midlertidig ansatte forskere, og 16 personer i faste vitenskapelige stillinger, sier forsker Ingvild Haug (36) ved institutt for bioteknologi ved NTNU i Trondheim.

Halvparten av de midlertidige stillingene ved universitetene og høgskolene er rekruteringsstillinger som stipendiater og post-doc. Men selv med disse stillingene ute av regnestykket, er gjennomsnittet for sektoren på mer enn 16 prosent.

Her drar medisinsk fakultet gjennomsnittet kraftig opp med sine 40 prosent. Nå ønsker kunnskapsminister Tora Aasland å rydde opp.

– Det er viktig for å skape mer forutsigbare karrieremuligheter, forteller Aasland til Dagens Næringsliv.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.