350 unge politikere til Røros og Trondheim

350 ungdomspolitikere fra hele Europa kommer til Røros og Trondheim i april 2017.

European Youth Parliament

350 delegater i European Youth Parliament kommer til Røros 21. april 2017

Foto: European Youth Parliament i Norge

Det europeiske ungdomsparlamentet, European Youth Parliament, EYP, holder sin 84.sesjon i de to trønderbyene. Årsaken til at en organisasjon som ble stiftet i 1987 allerede kan holde sin 84.sesjon er at de har mange arrangement hvert år. EYP er representert i 40 europeiske land, og organisasjonen har Europarådets generalsekretær, Thorbjørn Jagland, som sin høye beskytter.

Frida Konstad

Frida Konstad - en av tre prosjektledere for EYP.

Foto: privat

Uavhengig og nøytral

EYP er partipolitisk uavhengig og politisk nøytral. Vi tar ikke stilling til eventuelt norsk medlemskap i den Europeiske Union, EU, sier Frida Konstad, en av tre prosjektledere for arrangementet.

Når vi skal arrangere sesjoner i Norge er det viktig å understreke at EYP har et hel-europeisk perspektiv - ikke et EU-perspektiv, fortsetter hun.

Utfordringer med penger og transport

Den internasjonale sesjonen på Røros og i Trondheim kommer til å koste minst tre millioner kroner. Fra Sør-Trøndelag fylke har EYP allerede fått 150.000 kroner, og de håper på det samme fra Trondheim kommune. I tillegg har stortingsrepresentant Trond Giske (AP-Sør-Trøndelag) bedt kunnskapsdepartementet støtte opp om arrangementet.

European Youth Parliament

350 delegater i European Youth Parliament kommer til Trondheim 24. april 2017

Foto: Fra European Youth Parliaments side på Instagram

Røros vil merke mest til EYP

Sesjonen vil ha sin faglige tyngde under dagene i Trondheim. Røros er valgt som inngangsport for at delegatene skal lære hverandre å kjenne i vakre omgivelser fra 21. til 23.april. De resterende sju dagene tilbringes i Trondheim. Da lover Konstad hardt arbeid før sesjonen avsluttes siste dagen i april.